Тегленето от банкомат у нас е широко разпространено. 80% от

...
Тегленето от банкомат у нас е широко разпространено. 80% от
Коментари Харесай

Не изхвърляйте бележката от банкомата, съдържа важни данни

Тегленето от банкомат у нас е необятно публикувано. 80% от всички заплащания са в брой и по тази причина е от основно значение потребителите да са добре осведомени по какъв начин да употребяват банкомат безвредно и да защитят парите си.Международният снабдител на финансови услуги Euronet поучава да се следват няколко елементарни правила, с цел да се понижи до най-малко рискът от измами при изтегляне на средства от ATM устройства.

Скимиращите устройства са четци на карти, които се конфигурират в банкомата и могат да бъдат замаскирани по подобен метод, че да наподобяват като част от него.Въпросните устройства крадат данните на картата и след това парите в нея могат елементарно да бъдат изтеглени от измамници. Първо главно предписание преди потребителите да слагат картата си в банкомата е да опитат да помръднат клавиатурата, с цел да видят дали тя е част от машината, или върху истинската е сложена подправена.

Важна стъпка при инспекцията на ATМ устройството е да опитате да отместите пластмасовата част към слота за вкарване на банковата карта. Друго златно предписание е, когато въвеждате PIN кода, постоянно да покривате клавиатурата с ръка, ако в близост е сложена противозаконна камера.

Избирайте деликатно местоположението на банкомата и преценявайте времето на изтегляне.

От компанията поучават да се заобикаля тегленето на пари от банкомати на местоположения, които не наподобяват задоволително безвредни - като празни тъмни улици и места без никакви ограничения за сигурност. В допълнение на това, потреблението на ATM устройство през нощта не е целесъобразно, в случай че не е ситуирано в многолюден регион.

И машините вършат неточности. Белeжката от банкомата е доказателство за осъществена трансакция, по тази причина потребителите би трябвало да я пазят, ако възникне някакъв проблем. Друга причина да не хвърляте бележката в коша до ATM устройството е, че тя съдържа доста значими данни.

Ако информация като имената ви и номера на сметката ви попадне в неверни ръце, може да си навлечете съществени проблеми. Престъпниците сигурно ще намерят метод да употребяват тези данни за машинация. Ако се опасявате, че банкоматът може да има проблеми, свързани със сигурността, то тогава безусловно се свържете с оператора на машината. Контактите нормално би трябвало да са изписани на самото устройство.

Повечето центрове за обслужване на клиенти са разполагаем непрекъснато, с цел да позволяват разнообразни проблеми, тъй че по-добре потърсете подпомагане, вместо да поемате опасности.

Трябва да извършите същото освен в случай че се притеснявате за сигурността на банкомата, само че и в случай че имате проблем с тегленето на пари. В този случай е значимо да се означи, че повода може да не е машината, която употребявате, а банковата ви карта.

Затова се свържете и с ATM оператора, и с банката си, с цел да се уверите, че всичко е наред.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР