Тече процедура по отнемане на лиценза на фирмата посредник по

...
Тече процедура по отнемане на лиценза на фирмата посредник по
Коментари Харесай

Отнемат лиценза на фирмата посредник по случая в Корнуол

Тече процедура по лишаване на лиценза на компанията медиатор по случая в Корнуол, заяви пред „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия Дина Христова от "Главна ревизия по труда ".

При интервенция на органите на реда в Корнуол, Англия предходната седмица беше разкрита плантация, в която са работили като "бели плебеи " към 200 имигранти. Властите били обезпокоени от метода на живот на имигрантите и изискванията на труд. Във фермата била осъществена инспекция, която довела до полицейска акция.

Арестувани са двама мъже по съмнение в закононарушението "съвременно иго ", а трети е арестуван като началник на престъпната тайфа. Установено е, че служащите са от Литва и Румъния, по данни на Министерство на външните работи не е имало българи при този съответен случай. Десетки българи обаче са работили във фермата преди време.

Не сме получавали съответни сигнали за случая с служащите, държани на мощ във Англия, компанията медиатор е проверявана.

През 2016 година са открити нарушавания, поради които имаше съображение за лишаване на лиценза, изясни по Българска национална телевизия Дина Христова от "Главна ревизия по труда ".

Тримата обвинени по случая в Корноул са пуснати, а информацията за българи измежду служащите не се удостоверява, както беше първоначално.

Христова разясни, че няма контракт с задграничен шеф, в приемащата страна, което би трябвало да се изисква. Не са предоставяли трудови контракти на лицата, които потеглят.

Двете наказателни постановления са влезнали в действие, лишен е лицензът, след обжалване лицензът обаче е възобновен, сподели тя.

По думите и сега още веднъж тече процедура по лишаване на лиценза на компанията медиатор по случая в Корноул.

Христова означи, че е имало сигнали, че се взимат суми от лицата, които се изпращат на работа в чужбина.

"Не би трябвало компаниите, които ви изпращат в чужбина, да ви желаят пари. Хората могат да претендират за права, авансово написани в контракта с компаниите, които ги изпращат в чужбина ", изясни тя.

Христова означи, че законодателството в Европейски Съюз е доста единно. Понякога при сигнали от чужбина се изпращат представители на инспекцията на място, с цел да създадат инспекции, тъй като законодателството в Европа е единно и има случай на обезщетени служащи по сходна скица с компания медиатор. Тази компания е била записана от европеец у нас.

Тя бе безапелационна, че доста би трябвало да се внимава при подписване на контракт с компания медиатор, с цел да може след това да си желаеме правата, в случай че са нарушени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР