Тече подготовка за сериозна операция в Крим“, чието обединение с

...
Тече подготовка за

Снимка: БГНЕС/EPA/ROMAN PILIPEY

Коментари Харесай

Украинското военно разузнаване: Тече подготовка за „сериозна операция в Крим“

Тече подготовка за „ сериозна интервенция в Крим “, чието обединяване с Руската федерация към момента не е прието от Киев. Това изказване направи началникът на Главното разследващо ръководство (ГУР) на Министерството на защитата на Украйна Кирил Буданов.

„ Нашите дейности в Черно море са подготовка за сериозна интервенция в Крим “, цитира думите му пресслужбата на ГУР в канала Telegram.

Военното разузнаване добави, че всички дейности на украинските войски в Черноморския район през 2022-2023 година също са били „ свързани с един стратегически проект “. Те означиха, че опитите на украинските въоръжени сили да нападат левия бряг на Днепър в региона на Херсон имат същата цел.

Предната вечер украинските телевизионни канали демонстрираха филм за „ триумфите “ на украинските въоръжени сили. И интервенциите на военното разузнаване в тази посока.

Твърденията за избрани „ интервенции “ на украинските въоръжени сили идват на фона на обилни забавяния в доставката на помощ от съдружниците.

Конгресът на Съединени американски щати към този момент няколко месеца не може да утвърди разноски за поддръжка на Киев. А доставките от страните от Европейски Съюз не покриват всички потребности на украинската войска. От началото на юни предходната година украинските въоръжени сили организират несполучливи опити за нахлуване, което докара до съществени загуби в жива мощ и техника. Но това не докара до обилни резултати.

В резултат на това в западните медии започнаха да се появяват публикации за умората на съдружниците от проточилия се спор. А Киев се опита да трансферира отговорността за неуспеха на Запада, обяснявайки го с ненавременното приемане на оръжие.

Ситуацията за украинската войска стана още по-сложна след загубата на град Авдиевка в ДНР, който беше освободен от съветските войски. Старши анализаторът на Global Guardian Зев Фейнтуш означи, че украинските въоръжени сили скоро ще бъдат изправени пред нови бедствия. Ако Вашингтон не изпрати нова помощ на Киев.

На собствен ред анализатори на испанския вестник ABC означиха в края на януари, че президентът на Украйна се пробва да притегли вниманието на западните съдружници с изолирани и разпръснати дейности. Които незабавно се преувеличават от някои медии, с цел да се сътвори облик на „ благоприятни условия ”, които Киев в действителност няма.

Припомняме, че Русия е унищожила над Крим 38 дрона, пуснати от Украйна над Кримския полуостров, съобщи съветското министерство на защитата.

По-рано поставените от Русия управляващи на полуострова оповестиха, че пътният трафик в региона на пристанището в кримския град Феодосия е краткотрайно стеснен. След като в украинските и съветските обществени мрежи се появиха известия за няколко мощни детонации в региона.

През януари украинските военновъздушни сили нанесоха удар по военното летище „ Белбек “ в окупирания от Русия полуостров Крим, съобщи Ройтерс. Като се базира на пост в „ Телеграм “ на командващия Военновъздушни сили на Украйна Николай Олешчук. В поста той благодари за провеждането на интервенцията.

„ Украинските летци сигурно ще се завърнат в родното си летище “. Написа командващият Военновъздушни сили на Украйна, като популяризира и видеоклип на удара.

Източник – ТАСС/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР