Тече открита процедурата за избор на изпълнител за ремонт и

...
Тече открита процедурата за избор на изпълнител за ремонт и
Коментари Харесай

Избират строител на важен път в региона на Варна

Тече открита процедурата за избор на реализатор за ремонт и поддържане на пътя Генерал Тошево - Граничен контролно пропускателен пункт " Кардам " (ГКПП), заяви Българска телеграфна агенция. В момента тя е в стадий на разглеждане на предложения на участниците, оповестяват от пресцентъра на депутата Ивайло Мирчев. Това излиза наяве от получен отговор на министъра на районното развиване и благоустройството Иван Шишков на заложен въпрос от народния представител.

Откритата процедура е по Закона за публичните поръчки за избор на реализатор по контракт с предмет " Поддържане и ремонтни действия на републиканските пътища на територията на Североизточен регион по 4 обособени позиции " и е била оповестена на 15.02.2023 година от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ). В обособена позиция 1 е Областно пътно ръководство (ОПУ) Варна, в 2 е ОПУ Добрич, в 3 е ОПУ Търговище и в 4 ОПУ Шумен, се показва още в известието. 

В писмото се споделя още, че близо 32 км от територията на Добрич и региона, в сектора Добрич - Граничен контролно-пропусквателен пункт Йовково, са включени в плана на стратегия на Агенцията за съществени поправки през 2023 година и се прецизира, че следва оповестяване на социална поръчка за избор на реализатор за разработване на техническия план и строителство (инженеринг).

Министър Шишков добавя още, че след привършване на зимното поддържане на републиканските пътища са били предоставени и изпълнени действия, свързани с полагане на нови асфалтови пластове и краткотрайна хоризонтална маркировка, посредством които доста са усъвършенствани технико-експлоатационните качества и сигурността на придвижване по трасето от Генерал Тошево до Граничен контролно-пропусквателен пункт “Йовково ".

Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кардам ", през който годишно минават над 100 000 автомобила – множеството тежкотоварни, е измежду най-натоварените в страната. За денонощие на пункта се обработват по 140-150 камиона, добави Здравков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР