Театрална постановка в асеновградското село Леново събра млади и стари

...
Театрална постановка в асеновградското село Леново събра млади и стари
Коментари Харесай

Театър за Коледа в с. Леново - за първи път от 20 години

Театрална режисура в асеновградското село Леново събра млади и остарели в селското читалище. Инициативата се осъществя за първи път, от 20 години насам. " Идеята е по време на коледните празници жителите на селото да се почувстват уважавани и специфични. Да се стоплят сърцата им с едно такова събитие. Да се сплотяват връзките сред тях самите и да знаят, че са значими. И несъмнено, да не се усещат самотни в празничните дни. ", сподели за Actualno.com кметът на Леново - Борис Ангелов.



Веднага, след края на театралната режисура, локалните и гостите на селото споделиха, че са останали доста прелестно сюрпризирани и питаха по кое време ще бъде идващото зрелище. Кметът увери, че това няма да е първото и последно посещение на спектакъл в Леново и даде обещание концепцията да се трансформира в традиция. Инициативата бе изцяло безвъзмездна за всички искащи да станат фенове на постановката " Младоженецът ", сложена от асеновградския спектакъл " Театрална работилница за фантазии ".



Събитието бе проведено, като подаяние от локален предприемач - юноша, който сподели, че поддържа спазването на българските обичаи и традиции, измежду които е и този, фамилията да се събира най-малко за празниците. А хората от едно село постоянно са едно семейство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР