Театрален фестивал, посветен на актьора, режисьор и театрален педагог Димитър

...
Театрален фестивал, посветен на актьора, режисьор и театрален педагог Димитър
Коментари Харесай

Изкуство с мисия - посвещават театрален фестивал на актьора Димитър Еленов -

Театрален фестивал, отдаден на артиста, режисьор и сценичен възпитател Димитър Еленов, ще се организира на 29 юни-1 юли на сцената на Кино Кабана до НДК.

Фестивалът е организиран от Столична община и има за цел да продължи над 40-годишната задача на Еленов. 

Десет от неговите възпитаници, които към този момент са одобрени и известни актьори, ще проведат уъркшоп. Посетителите могат да открият артистични ателиета в открита среда. Те ще могат директно да поддържат връзка с създателите, минали през театралната студия на Еленов, а младите гении имат шанса да намерят своя наставник в изкуството. Важен акцент от събитието е привличането на нови публики, посредством включването на хора от уязвими групи - деца със характерни потребности, деца в неравностойно състояние, деца на бежанци от Украйна и други

Организаторите на фестивала ще поддържат връзка с разнообразни групи хора в опит да потвърдят, че клишетата, дискриминирането и предразсъдъците нямат място в днешния свят. " Фонът, на който живеем е нов – пандемия, online другарство, дезинформация, война. Творецът не затваря очи, създателят е безсънен, посредством обединяване уголемява хоризонтите вътре в нас, с цел да даде посока, смисъл и кураж. Да даде обич, чиято липса ни кара да се опасяваме ", разясняват те.

Специален посетител на събитието ще бъде Димитър Рачков, който е и възпитаник на Димитър Еленов.

Димитър Еленов (1947-2020) има театрални студии повече от 40 години без спиране и в разнообразни градове – Бургас, Варна, Шумен, Несебър, Каварна, Перник, София.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР