Те важат през месеците май и юни 2022 г.Медицинска лаборатория

...
Те важат през месеците май и юни 2022 г.Медицинска лаборатория
Коментари Харесай

„ЛИНА” предлага разширено изследване с 35 показателя и още 8 профилактични пакета


Те важат през месеците май и юни 2022 година

Медицинска лаборатория „ ЛИНА ” афишира 9 нови профилактични акции с проучвания на преференциални цени. Те важат през месеците май и юни 2022 година в независимите ѝ филиали в страната, като за тях НЕ е належащо записване на час или направление от доктор.  Таксата венепункция и транспортна среда е 2 лева

Профилактични акции – май и юни 2022

Разширено проучване на кръв с 35 индикатора на понижена цена от 75.00 лева на  33.00 лева

В него са включени: цялостна кръвна картина с 16 индикатора + урея, креатинин, общ холестерол, HDL-холестерол, LDL-холестерол, VLDL-холестерол, триглицериди, билирубин-общ, билирубин-директен, АсАТ, АлАТ, Акционерна фирма, ГГТ, калий, натрий, хлориди, калций, фосфор, SARS-CoV-2 TrimericS IgG количествен. Това е най-комплексното профилактично проучване, защото с изключение на цялостна кръвна картина сплотява разбори, свързани с мастната обмяна, функционалността на бъбреците и черния дроб. Добавен е и количествен тест за антитела против COVID-19, който е подобаващ след преболедуване, безсимптомна среща с вируса или имунизация. “ЛИНА ” е сертифицирана от института INSTAND за осъществяване на теста, което е гаранция за качеството на резултата. Добре е проучванията да се вършат заран на гладно.

 

Пакет сърдечна функционалност на понижена цена от 76.00 лева на 42.00 лева

Комбинация от хомоцистеин, креатинкиназа - MB секта и troponin T hs, която може да се използва  за оценка на риска от сърдечно-съдово заболяване или степента на увреждане при протичащо такова.

Повишените равнища на хомоцистеин  могат да са предвестител на атеросклероза, инфаркт, инсулт, периферна съдова болест и други Той се свързва и с нараснала съсирваемост на кръвта и формиране на кръвни съсиреци (тромби). Креатинкиназа-МВ е секта на общата креатинкиназа, която  се среща най-вече в сърдечния мускул и е относително ранен и чувствителен показател за неговата некроза. Troponin T hs е различен, доста ранен и сензитивен индикатор за увреда на сърдечния мускул. Значителното му повишение може да сигнализира за настъпил инфаркт, а леки до умерени покачвания нормално са свързани с дискретни миокардни повреди вследствие на тежка хипертония, исхемична болест на сърцето, миокардити с друга етиология.

Пакет пролетна отмалялост на понижена цена от 40.00 лева на 25.00 лева

Той е съвършеният метод да ревизирате дали страдате от анемия, както и да установите дали това е повода да се чувствате отпаднали и без тонус след края на зимния сезон. В него са включени: ferritin, желязо, oбщ ЖСК и сатурация на трансферин. Пакетът е подобаващ за всички членове на фамилията. Важно изискване е пациентите да не са приемали препарати или добавки, съдържащи желязо, най-малко 20 дни преди проучванията. За анализите се взема кръвна проба, като е най-добре да се правят заран на гладно.

Пакет костна обмяна на понижена цена от 51.00 лева на 32.00 лева

Ако имате проблеми с костите или попадате в рисковите групи за развиване на остеопороза, тази профилактична акция е тъкмо за Вас. Полезна е за всички дами над 55-годишна възраст, както и за дами със снижени равнища на женските полови хормони, при пациенти на дълготрайно лекуване с кортикостероиди, при недостиг на витамин D, пушачи, несъразмерна приложимост на алкохол, както и при страдащи от редица ендокринни болести, водещи до развиване на остеопороза.

В профилактичния пакет са включени трите най-важни проучвания за диагностиката на това заболяване: oстеокалцин (показател, отразяващ метаболизма на костната тъкан), Beta – CrossLaps (маркер за костно разграждане) и паратхормон – PTH (основният хормон, регулиращ фосфатно-калциевия обмен). Изследванията са извънредно потребни за отчитане резултата от извършената терапия, като още на 3-ия месец след началото могат да се отчетат предстоящите промени в костните маркери, до момента в който, с цел да настъпят промени в индикаторите, оценяващи костната  компактност, са нужни най-малко 12 - 24 месеца.

Витаминна интензивност включва витамин по желание от: Витамин D на понижена цена от 25.00 лева на 19.00 лева.; Витамин B12 на понижена цена от 20.00 лева на 16.00 лева и фолиева киселина на понижена цена от 20.00 лева на 16.00 лева Пациентите могат да изберат един или да ги комбинират. Добре е най-малко 20 дни преди проучванията да не са приемали същите под формата на лекарства или хранителни добавки.

Витамин D има многочислени функции в организма, спомагайки за здравината на костите и зъбите, имунната система, мозъка и нервната система, както и за контролиране равнищата на инсулин. Витамин B12 е необходим  за естественото кръвотворене и също има въздействие върху действието на нервната система. Според редица проучвания  немалка част от хората над 60 години имат дефицит на Витамин В12 по разнообразни аргументи. Фолиевата киселина е значима за образуването на еритроцитите и има своето значение по време на бременността. Тя е значима и за доста хора, страдащи от анемия, диабет или други болести.



Щитовидна жлеза - хормон по желание от: FT3, FT4 и TSH, всеки на понижена самостоятелна цена от 12.00 лева на 6.00 лева Пациентите могат да изберат един или да ги комбинират. Това са най-често назначаваните хормони за оценка на функционалността на щитовидната жлеза. Препоръчително е да се правят заран на гладно и преди приема на питиета, съдържащи кофеин.

Туморен маркер по желание от: CEА, Total PSA, CA 125, CA 15-3, CA 19-9, AFP, всеки на понижена самостоятелна цена от 17.00 лева на 11.00 лева  И тук пациентите могат да се спрат на един или на няколко. Профилактичната акция с проучвания на туморни маркери е ориентирана най-вече към хора, които имат открито онкологично заболяване и подлежат на постоянно следене. Повечето от тези маркери са характерни за съответен орган, само че също по този начин е допустимо да се покачат и при съществуване на туморен развой с друга локализация, както и доста от тях могат да се покачат неспецифично при процеси, които не са с туморен генезис, най-често възпалителни промени на съответния орган. Затова е добре резултатите от тези проучвания да бъдат съветвани с доктор и интерпретирани съгласно съответното положение на пациента и в композиция с други лабораторни или образни проучвания.

Повече информация за всеки от туморните маркери:

 -CEA (карцино-ембрионален антиген) се употребява при диагностиката на редица тумори, преди всичко на рака на дебелото черво и ректума. 

-Total PSA (простатспецифичен антиген) е единственият туморен маркер, който е приет и се употребява като скринингов маркер за рак на простатната жлеза. 

-CA 125 е маркер за диагностика и надзор на лекуването на рак на яйчника. 

-CA 15-3 е маркер за надзор на лекуването на рак на млечните жлези и при следене за рецидиви на болестта при в началото високи равнища на маркера.

-CA 19-9 е раков антиген, който се покачва при съвсем всички пациенти с тумори на стомашно-чревния тракт - рак на панкреаса, дебело черво, злобен мехур. 

-AFP (Алфа фетопротеин) маркерът се употребява при диагностика на първоначални тумори на черния дроб, също по този начин при разкриване на метастази от други карциноми в черния дроб.

 

Пакет репродуктивен баланс на понижена цена от 85.00 лева на 65.00 лева

Важна профилактика за дами, които имат проблеми с менструалния цикъл или фертилитета, както и за дами, подложени на следена овариална стимулация по отношение на инвитро процедури. Тук са включени половите хормони: LH, FSH, Estradiol и AMH (антимюлеров хормон). Последният се употребява за оценка на яйчниковия запас. По неговите стойности се прави дозирането на някои от хормоналните препарати, употребявани при яйчниковата стимулация,  както и се прави оценка на хормоналния отговор вследствие на стимулацията. Добре е LH, FSH и Estradiol да се изследват от 3-ти до 5-и ден от менструалния цикъл или по рекомендация на наблюдаващия доктор, според от съответния случай.

Микробиологично проучване по желание от: носен секрет, пълнозвучен секрет, урокултура, всяко на понижена самостоятелна цена от 15.00 лева на 11.00 лева

В гърления и носния секрет се търсят причинители на инфекции на горните дихателни пътища. В случай, че се открият болестотворни бактерии, се изготвя антибиограма за установяване на подобаващия тип антибиотик, който ги повлиява. Резултатът от нея е подготвен на 48-я час от предоставяне на тестът. Установяването единствено на естествена микробна флора в гърления и носния секрет е метод за отбягване на ненужна приложимост на антибиотици и ограничение на бактериалната устойчивост. Двата типа секрет се вземат със безплоден тампон от подготвено здравно лице. Гърленият секрет се взема заран на гладно, без тоалет на устната празнина и зъбите.

Микробиологичното проучване на урина (урокултура) се прави при подозрение за бактериална зараза на пикочните пътища. Ако бъдат открити болестотворни бактерии, се изготвя антибиограма, като резултатът от нея е подготвен на 48-я час. Много значимо е пациентите да съблюдават условията за тоалет преди предоставяне на урина. Подробните указания, които би трябвало да се извършват, са оповестени на уеб страницата на.

Медицинска лаборатория „ ЛИНА ” е първата в страната, която вкара месечни профилактични акции с грижа за пациента. Те важат във всеки от независимите ѝ филиали. Таксата  венепункция и транспортна среда е 2 лева

 

* публикация 

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР