„Те съзнателно и преднамерено са се заговорили, за да навредят

...
„Те съзнателно и преднамерено са се заговорили, за да навредят
Коментари Харесай

САЩ обявиха награда от 10 милиона $ за информация за Евгений Пригожин и ”фабриката за тролове”

„ Те умишлено и предумишлено са се заговорили, с цел да навредят на Съединените щати, като нарушават, попречват и унищожават законните функционалности на страната посредством машинация и машинация, с цел да се намесят в политическите и изборните процеси в Съединени американски щати, в това число президентските избори през 2016 година “. В отчета се споделя, че петербургският предприемач Евгений Пригожин и Агенцията за интернет проучвания, за която се допуска, че е обвързвана с него. Твърди се, че Пригожин е финансирал организацията и обвързваните с нея структури посредством свои компании, написа още " Настоящее время ".

.

Изброени са и към 10 съветски жители, за които се допуска, че са взели участие в активността на „ фабриката за тролове “.

Разследване на специфичния прокурор Робърт Мюлер открива, че Русия се е намесила в изборите през 2016 година Интервенцията е осъществена главно посредством интернет; Руските " тролове " са склонни да поддържат кандидатурата на републиканеца Доналд Тръмп. Освен това се твърди, че съветското военно разузнаване е хакнало сървъра на Демократическата партия и е улеснило публикуването на поверителни материали. Разследването не откри, че членовете на акцията на Тръмп са били в скрито съглашение с Русия. Руските управляващи отхвърлиха интервенция.

През февруари 2018 година Окръжният съд на Съединени американски щати издаде заповед за арест на Евгений Пригожин. След това той беше разгласен за търсене на Интерпол по съмнение за интервенция във вътрешната политика на Съединени американски щати и опит за въздействие върху президентските избори от 2014 до 2016 година През 2021 година ФБР разгласи премия от 250 000 $ за информация, която може да докара до ареста на предприемач.

Пригожин се оплака в Следствения комитет на Руската федерация поради премията, оповестена от ФБР за него. Той видя в това опасност за отвличането му.

Евгений Пригожин е предприемач от Санкт Петербург, непосредствен до президента Владимир Путин. Пригожин е обвързван с няколко частни военни компании, в това число ЧВК Вагнер, чиито наемници са взели участие във военните дейности в Донбас, Сирия, Либия, Централноафриканската република и други райони. Той е под американски наказания за ръководство на " фабрика за тролове " и хипотетична съветска интервенция в президентските избори в Съединени американски щати.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР