Те са предложени от Неутрална България, Български възход и Левицата

...
Те са предложени от Неутрална България, Български възход и Левицата
Коментари Харесай

Заличават трима кандидат-депутати заради политическо непълнолетие

Те са препоръчани от " Неутрална България ", " Български напредък " и " Левицата "

Проучване на ЦИК и „ Информационно обслужване “ установи, че трима кандидат-депутати нямат политическо пълноправие , с цел да бъдат членове на 49-ото Народно заседание. Това стана ясно на съвещание на Централната изборна комисия в сряда.

От ЦИК изпратили на държавното сдружение „ Информационно обслужване “ писмо с искане за инспекция на претендентите за народни представители . Установило се, че трима от тях няма да имат навършени 21 години към датата на изборите – 2 април.

Първото лице е Стефани Румянова Райнова, записана в РИК-Кюстендил от коалиция „ Неутрална България “. Тя е пета, последна, в листата.

Второто лице е Боян Росенов Кръстев. Той е регистриран като 30-и, също финален, от листата на „ Български напредък “ в РИК-23 (София).

Третото лице, което няма 21 години, е Николина Ивайлова Вучкова от коалиция „ Левицата “. Тя е девета в листата в РИК-23.

ЦИК утвърди решение за изпращане на писма до РИК-Кюстендил и до РИК-23, с които те бъдат осведомени за установените условия, с цел да подхващат дейности по изтриване на претендентите и да уведомят политическите партии и обединения, които са ги издигнали.

До през днешния ден обединенията имат право да предложат промени в листите.

Изискването депутатите да имат навършени 21 години е заложено в.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР