Те са по-различни от останалите деца, растат без бащи и

...
Те са по-различни от останалите деца, растат без бащи и
Коментари Харесай

Вижте децата на секс-туристите във Филипините

Те са по-различни от останалите деца, порастват без татковци и в цялостна бедност: това са децата на чужденците, които прекарват отпуската си на Филипините - като секс-туристи.

Бедността и безперспективността карат доста млади дами от района край филипинския град Олонгапо да работят като проститутки. Работа в локалните питейни заведения търсят и дами от други места. В тази свръхконсервативна католическа страна е съвсем невероятно да се направи аборт, в следствие от което годишно се раждат хиляди деца на секс-туристи. Повечето от тях порастват в последна беднотия.

Четиригодишният Даниел евентуално в никакъв случай няма да се запознае със своя американски татко. Неговите братя и сестри са от баща-филипинец, който обаче изоставил фамилията. Майката на Даниел от години работи като продажница. Но се надява скоро да си откри естествена работа, тъй като желае да обезпечи на децата си живот, който да е по-добър от нейния.



Малкият Раян (в средата) най-вече обича да играе баскетбол. Баща му е японец, майка му е принудена да работи като продажница в един бар в Олонгапо. Раян има още четири братя и сестри от разнообразни татковци.



Светлокожите деца като Сабрина (в средата) биват наричани " Млечници ". Тези деца се открояват заради външния си тип, само че таман той от време на време им проправя пътя към кариера като артисти или в стилния отрасъл. Бащата на Сабрина е от Германия, фамилията няма контакт с него.



Лейла всеки ден се разхожда с раничката си, в която носи тетрадка и молив. Петгодишното момиченце чака с неспокойствие мига, в който ще стане ученичка. Нейният татко бил " пеперуда " - по този начин майката на Лейла назовава американеца, който отлетял незабавно, щом научил за бременността ѝ.



Бащата на Айла е афроамериканец. Майка ѝ едно време била продажница, а в този момент държи дребен салон за пране на облекла. Жената в никакъв случай не е имала опция да върви на учебно заведение. И по тази причина не може нито да чете, нито да написа.



Малкият Лестър бил на годинка, когато умрял татко му. Майка му Джесика живяла с него в продължение на седем години - американецът бил управител на бара, в който преди този момент тя работила като продажница. Лестър страда от остро инфектиране на белите дробове, само че майка му не може да го заведе на доктор, тъй като парите, които изкарва с труда си, не са задоволителни.



Синът на Анджела - Самуел - си има баща-швейцарец. Контактът с него обаче бил преустановен още преди раждането на детето. Междувременно Анджела се е омъжила за един филипинец, новороденото им дете е единствено на седмица. Майката към този момент не работи като продажница, а нейният брачен партньор ѝ оказал помощ да стартира нов живот.



Памела, майката на Рейчъл, е глухоняма по рождение. Била на 16 години, когато почнала да работи като продажница в един бар в Олонгапо. Снимката от мобифона ѝ е от времето, когато била на 20 години и имала немски другар. След раждането на Рейчъл германецът постоянно изпращал пари на фамилията. От няколко месеца обаче Памела и Рейчъл нямат никаква новина от него.



Текст и фотоси: dw.com
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР