Те са пълни с всякакви хранителни вещества, които са изключително

...
Те са пълни с всякакви хранителни вещества, които са изключително
Коментари Харесай

7 невероятни ползи от овесените ядки

Те са цялостни с всевъзможни хранителни субстанции, които са извънредно потребни

Дали овесените ядки са толкоз здравословни, колкото някои хора ги показват? Честно казано, да. Овесените ядки са цялостни с всевъзможни хранителни субстанции, които са извънредно потребни за цялостното здраве на организма ви, по тази причина взехме решение да представим няколко невероятни изгоди от яденето на овесени ядки. Тези изгоди преглеждат освен здравословните аспекти на яденето на овесени ядки, само че и удобството, което тази здравословна закуска обезпечава, когато имате потребност от бързо хранене, написа.

1. ПЪЛНИ С ФИБРИ

Наличието на положително количество фибри в диетата ви е значимо за отслабването и здравето на червата и за благополучие овесената каша е цялостна с тях. В една елементарна порция от половин чаша овесени ядки се съдържат 4 грама фибри. Фибрите в купата с овесени ядки в действителност ще ви оказват помощ да се чувствате сити за по-дълъг интервал от време, заради разтворимите фибри, които водят до постепенно храносмилане и угнетяване на апетита.

2. ПЪЛНИ С ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА

Овесената каша съдържа значими витамини и минерали като магнезий, цинк и желязо, които оказват помощ за увеличение на силата, понижаване на възпаленията и повишение на имунитета. Освен това овесените ядки са цялостни с протеини (5 грама на порция от 1/2 чаша) и се смятат за 25% стабилно нишесте, което значи, че овесът може да усъвършенства здравето на червата ви посредством храносмилането.

3. МОЖЕ ДА ПОНИЖИ ХОЛЕСТЕРОЛА

Благодарение на фибрите, овесените ядки могат да оказват помощ за понижаване на LDL " неприятния " холестерол, като в същото време стабилизират кръвната ви захар. Това се дължи на разтворимите фибри в овесените ядки, които съгласно специалисти понижават абсорбцията на холестерола в кръвта.

4. МОЖЕ ДА Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) ПОМОГНЕ ДА ЖИВЕЕТЕ ПО-ДЪЛГО

Това е правилно! Овесената каша е една от най-хубавите храни във връзка с дълголетието. Според изследване, овесените ядки могат да оказват помощ за понижаване на риска от автоимунни болести, сърдечни болести и даже напълняване. Освен това е потвърдено, че постоянният банкет на пълнозърнести храни в диетата ви фактически води до противоположен резултат върху смъртността.

5. НЕ СЪДЪРЖАТ ДОБАВЕНИ ЗАХАРИ

Разбира се, според от типа на овесените ядки, които купувате. Макар че по рафтовете се оферират някои нездравословни овесени ядки, в случай че просто си купите резервоар с елементарни старомодни овесени ядки, с цел да си приготвите сами купичка, закуската ви е без добавени захари, изкуствени аромати и хидрогенирани масла. Важно да изберете качествена овесена каша. Повечето пакети овесени ядки съдържат доста добавена захар и ароматизатори, които могат да разредят питателните субстанции и няма да ви обезпечат всички изгоди, които овесените ядки могат да предложат.

6. ТОВА Е УНИВЕРСАЛНА ЗАКУСКА ИЛИ ДОРИ ОБЯД!

Наред с всички невероятни изгоди за здравето от потреблението на овесени ядки, тази известна храна е и елементарно пригодим артикул! Можете да смесвате или да добавяте към овесената каша всевъзможни други артикули, които усилват наличието на фибри, като плодове, ядково масло, тиква, семена и ядки.

7. МОЖЕ ДА ЗАМЕНИ БРАШНОТО

Приготвянето на овесено брашно е доста по-лесно, в сравнение с си мислите. Пропуснете покупката на пакет овесено брашно и вместо това смесете малко овес в мощен блендер и ще имате овесено брашно за по-малко от 30 секунди. Овесеното брашно може да помогне за увеличение на наличието на фибри във всички типове предписания, в това число самун с тиквички и палачинки.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР