Те са ничии деца. Родени от майка, отгледани от държавата.

...
Те са ничии деца. Родени от майка, отгледани от държавата.
Коментари Харесай

Подарък от съдбата или от държавата?! Младеж остава на улицата за рождения си ден

Те са ничии деца. Родени от майка, отгледани от страната. Следва история за едно момче, което схваща точно на 18-тия си рожден, че от на следващия ден би трябвало да живее на улицата. Така твърди той, представен от Нова тв.

Ще го назоваваме Иван. През 2008-ма година, е настанен в дома за деца, лишени от наставнически грижи – село Тотлебен. 10 години по-късно община Пордим гласоподава решение домът в Тотлебен да затвори порти на 1-ви януари 2018-та година. Условието при взимането на решението е домът да съществува до момента в който не намерят нов за живеещите там към момента шест момчета.

„ За страдание места няма, и децата са към момента в дома ”, изясни Димитрина Иванова, шеф на ДДЛРГ „ Младен Антонов ”, село Тотлебен.

Димитрина Иванова е шеф от 2003 година По нейни думи страната няма политика да търси работа и жилище за напусналите.

На 19-ти март тази година Иван също би трябвало да напусне дома. По думите на шефа обществен служащ се обажда точно на рождения му ден.

Иван е настанен в дома със правосъдно решение, което изтича точно на рождения му ден.По закон срокът може да бъде продължен до довеждане докрай на учебно заведение. Това обаче не е направено защото домът е публично закрит.

На 26 март обществени служащи посещават дома в Тотлебен. По думите на шефа на „ Социално подкрепяне ” Плевен по време на срещата Иван само е бил осведомен с всички варианти за своето пренасяне.

Същото мнение е издадено и от Дирекция „ Социално подкрепяне ” – Никопол, от където е бащата на Иван.

Има баба и дядо и двама братя. По негови думи обаче никой не го желае при себе си. Според обществените другите варианти за Иван са – настаняване при родственици по бащина линия, настаняване в център от фамилен вид или общежитие към учебното заведение в образователните дни.

Повече по тематиката гледайте във видеото.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР