Те са голмайсторите в петте дербита, които Левски и ЦСКА

...
Те са голмайсторите в петте дербита, които Левски и ЦСКА
Коментари Харесай

Синьо-червените герои на дербито

Те са голмайсторите в петте дербита, които Левски и ЦСКА изиграха между тях от началото на сезона. Представяме ви футболистите, осъществили повече от един път в тези дуели, в които всяко едно попадение провокира букет от страсти и в двете крайности.

Тиаго Родригеш от Португалия. Той вкара два гола в първото дерби, играно през есента. След ранния гол на Давид Яблонски, точно с два далечни удара Тиаго даде цялостния поврат за ЦСКА и още до 15-тата минута „ алените “ поведоха с 2:1.

Естествено, тук е и Фернандо Каранага. Бразилският голеадор на „ алените “ ще бъде огромният отсъстващ за ЦСКА в последното дерби за сезона. Каранга вкара от дузпа на 18 април в турнирния дуел, приключил 2:2, а тъкмо той донесе и единствената победа на ЦСКА против левски – в оня мач под дъжда, когато бразилецът означи в последните минути.

От „ синята “ страна на напред във времето изпъква Серджиу Буш. Със своите три гола в петте дербита, румънецът се трансформира в най-резултатния футболист в мачовете сред Левски и ЦСКА през сезона. Но и трите негови попадения паднаха в полуфиналите за Купата, а в този момент следва среща на равнище Първа лига.

И още един „ наследник “ воин, въпреки че той осъществя единствено един гол – левият бек на Левски Иван Горанов. Така горанов стана единственият българин, отбелязал попадение в тези дербита, в които видяхме общо 15 гола.

А след Давид Яблонски, Иван Горанов стана вторият бранител на „ сините “, осъществил във вратата на ЦСКА.

Ще усили ли някой от тези футболисти головата си сметка в идното дерби, ще изгреят ли нови звезди след края на дуела? Това е Левски против ЦСКА!

Левски и ЦСКА се изправят един против различен на 16 май от 18.30 часа на Националния стадион. Срещаа ще може да следите с Gong.bg, GONG PLAY, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР