Те решили да не пътуват заради предупреждението на МВнР, но

...
Те решили да не пътуват заради предупреждението на МВнР, но
Коментари Харесай

Българи се отказват от почивка в Йордания заради войната в Газа, туроператор ги плаши с неустойка

Те решили да не пътуват поради предизвестието на Министерство на външните работи, само че може да „ изгорят ” с над 11 хиляди лв.

Група българи, платили за екскурзия в Йордания, вземат решение да не заминат поради опасността от войната в Газа и предизвестието на Министерство на външните работи, че не е целесъобразно да се пътува в тази посока. Хората предложили на туроператорската организация да ги пренасочи към друга, по-безопасна, дестинация, даже и против доплащане, оповестява Нова телевизия.

„ Отговорите, които получаваме от туристическата организация, са прекомерно несъответстващи. В преписката на няколко пъти искахме да прелокират за по-скъпа дестинация, а отговорът е, че изискуем 100% наказателна клауза за преустановяване на контракта. Или би трябвало да заминем, тъй като Йордания била спокойна страна и полетите се реализират ”, изясни Веселка Цолова.

Хората упорстват да получат парите си назад. „ Опитвахме се да стигнем до някакво рационално решение и компромис. Не получихме съответно отношение. Очаквах самодейността да е от тях. В контракта има точка, съгласно която изискуем наказателна клауза 100%, когато прекратим контракта 21 дни преди датата на заминаването. В общите условия има друга точка, съгласно която пътуващите можем едностранно да прекратим контракта, когато на територията или близки до нея се развиват непредвидени дейности ”, сподели още тя. Групата, декларирала екскурзията, може да загуби над 11 000 лв..

От туристическата организация обясниха, че са единствено медиатори сред крайния клиент и туроператора, който провежда екскурзията. 

„ Тези хора нямат никакъв проблем да пътуват до Йордания. В момента нищо не може да помогне на възприятията на самите пътуващи. Те взимат тяхно независимо решение ”, изясни Румен Драганов от Института за оценки и разбори в туризма.

Има тясна линия до границата със Сирия, където е оповестена по-висока степен на заплаха, посочи той.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР