Те продължават да настояват за по-добра инфраструктура и условия на

...
Те продължават да настояват за по-добра инфраструктура и условия на
Коментари Харесай

Живущи в Българово блокират път към АМ Тракия

Те не престават да упорстват за по-добра инфраструктура и условия на живот

Жителите на град Българово ще стачкуват още веднъж през днешния ден, съобщи БНР. Те смятат, че по настояванията им няма съответна реакция от локалната власт и не престават да упорстват за по-добра инфраструктура и условия на живот. От община Бургас обявиха, че са планувани поправки на редица улици в града, които би трябвало да завършат до 31 май тази година.

В края на предходната година поданици на Българово внасят искане до Община Бургас с най-важните и неотложни задания, касаещи града. Следва среща, на която им дават обещание подпомагане и предприемане на незабавни ограничения. Една от тях е започване на цялостна реорганизация по ул. “Обходна “. Но единствено след броени дни получават няколко кърпежи на дупки.

„ Нашите претенции не знам дали са чути въобще, само че сигурно не са разбрани. Нямаме никакъв съответен отговор, нямаме никакви съответни дейности “, споделя Тодорка Стоянова от Инициативния комитет " Бъди безсънен ", уредник на митингите. „ Никой не ни отговори кой поръча тези смешни кърпежи. Те се съгласиха, че улицата е в окаяно положение и е неотложен повсеместен ремонт, тук-там въобще няма настилка. Няма тротоари, липсва ул. осветяване. Хората желаят на няколко места и пешеходни пътеки, само че те няма по какъв начин да се изградят при изискване, че няма тротоари “, показва Стоянова.

Жителите не престават да упорстват и за създаване на пречиствателна станция и довеждане докрай на канализацията. Искат също изцяло поправяне на улици и тротоари, по които към този момент има построена канализация. Настояват за модерна детска площадка и състезателен ъгъл.

„ Обидно е, това е думата. Защото не може да вършим публични срещи, на които да излагаме своите претенции, да получаваме обещания в най-кратки периоди да се вижда усъвършенстване и в идващия миг да получим тези кърпежи “, акцентира и Неделчо Милчев. От Инициативния комитет са безапелационни, че в 10 часа ще затворят пътя от и към Автомагистрала " Тракия ", а митингите няма да спрат, до момента в който не изпълнят настояванията им.

„ Не сме по-малко значими, заслужаваме естествени условия на живот “, споделят те. След наши въпроси до община Бургас ни дадоха отговор, че предстоят асфалтокърпежи и полагане на несортиран трошен камък и асфалт по редица улици в града.

Запълване на дупки ще има в сектора на ул. “Обходна “ – от ул. “Първи май “ до ул. “Петко Славейков “, както и по ул. “Лиляна Димитрова “ – от ул. “Първи май “ до ул. “Генерал Гурко “ и по ул. “Хаджи Димитър “ – от пресечката с “Лиляна Димитрова “ до “Стамат Икономов “. За останалите улици на град Българово това ще се случи за мощно компрометирани сектори. От общината показват още, че ще бъде положен несортиран трошен камък и асфалт по Ул. “Лиляна Димитрова “ – в сектора от ул. “Обходна “ до ул. “Генерал Гурко “, както и по самата “Обходна “ – от ул. “Хаджи Димитър “ – 180 м. в посока ул. “Лиляна Димитрова “. Третата планувана права е по ул. “Стамат Икономов “ – от ул. “Хаджи Димитър “ до ул. “Петко Славейков “.

Всички тези действия би трябвало да приключат до 31 май. От общината показват, че секторът от ул. “Обходна “, който е част от общински път се нуждае от цялостна рехабилитация, като там е предоставен и към този момент се изготвя Технически капиталов план. До обезпечаване на финансиране, там ще се правят спешни асфалтокърпежи.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР