Те предоставят документи с данни за евентуално извършено престъпление по

...
Те предоставят документи с данни за евентуално извършено престъпление по
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС дават Стойчо Кацаров на Специализираната прокуратура и КПКОНПИ

Те дават документи с данни за вероятно осъществено закононарушение по работа и спор на ползи
Документи, разкриващи обстоятелства и условия за вероятно осъществено закононарушение по служба с цел персонално облагодетелстване и спор на ползи, осъществени от служебния здравен министър Стойчо Кацаров, внасят от ГЕРБ-СДС в Специализираната прокуратура и КПКОНПИ. Това бе оповестено от някогашния здравен министър и сегашен народен представител проф. Костадин Ангелов.

„ Предаваме документи, разкриващи обстоятелства и условия за вероятно осъществено закононарушение по работа и спор на ползи, осъществени от служебния министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров. Изпращаме документите до Специализираната прокуратура и КПКОНПИ за определяне на двата състава, които ви споделих – закононарушение по работа и спор на ползи “, съобщи проф. Ангелов.

Става въпрос за случаи от активността на Кацаров в качеството му както на министър, по този начин и на ръководител на УС на Сдружение „ Център за отбрана правата в опазването на здравето “, записано в Софийски градски съд на 8 октомври 2007 година. Председател на УС до 10 юни 2021 година е Стойчо Кацаров.

„ Един от главните планове и действия на този център е Националната система за външна оценка на качеството на клиничните лаборатории, която се координира от него. За осъществяването на тази активност този център подписва контракти с лечебните заведения за външна оценка на качеството на клиничните лаборатории. Договорите са възмездни с уредени в тях хонорари, период и метод на заплащане. Те са подписани от Стойчо Кацаров като ръководител на УС на „ Център за отбрана правата в опазването на здравето “, изясни проф. Ангелов.

Ето за какво от ГЕРБ-СДС са задали парламентарно запитване към министъра на опазването на здравето проф. Асена Сербезова. От отговора до проф. Ангелов излиза наяве, че е имало издадени заповеди за заплащания от Министерството на здравеопазването, подписани от Кацаров, до три лечебни заведения – УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “, МБАЛ Шумен и УМБАЛ „ Свети Георги ", с които въпреки това сдружението му има подписани контракти.

„ Буди терзание още един факт. На 18 май, когато Кацаров е министър на опазването на здравето и ръководител на УС на „ Център за отбрана правата в опазването на здравето “, започва процедура за план на изменение на наредбата за одобряване на стандарта по клинични лаборатории. Буди подозрение, че министърът на опазването на здравето съзнателно трансформира медицинския стандарт по клинична лаборатория с оглед облекчение на активността на ръководения към оня миг от него „ Център за отбрана правата в опазването на здравето “ и комерсиалните му връзки с лечебните заведения, сподели още проф. Ангелов.

„ Сезираме Специализираната прокуратура с молба да се извърши инспекция съгласно тяхната подготвеност дали е осъществено престъпление и закононарушение по работа за персонално облагодетелстване на министър Кацаров. Също по този начин сезираме и КПКОНПИ да се произнесе за вероятно съществуване на спор на ползи поради обстоятелството, че министърът на опазването на здравето в лицето на господин Стойчо Кацаров от една страна прави заплащания към лечебните заведения, които са длъжници по подписаните от него контракти с представляваното от него съдружие, а въпреки това съзнателно трансформира медицинския стандарт по клинична лаборатория с оглед облекчение на активността на ръководения от него ЦЗПЗ и комерсиалните му връзки с лечебните заведения “, уточни проф. Костадин Ангелов. 









Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР