Те може да са свързани с търговски или изследователски организации

...
Те може да са свързани с търговски или изследователски организации
Коментари Харесай

Белият дом: Няма данни свалените през почивните дни летящи обекти да са свързани с шпионаж от страна на Китай


Те може да са свързани с търговски или проучвателен организации и затова да са безобидни, сподели представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби

От Белия дом обявиха, че няма данни трите летящи обекта, свалени от американските въздушни сили през почивните дни, да са свързани с хипотетичен шпионаж от страна на Китай.

Обектите може да са " свързани с търговски или проучвателен организации и затова да са безобидни ", сподели представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби.

Останките на част от свалените обекти към момента не са открити. Открити са датчиците на първия балон, който Вашингтон обезвреди. Според Белия дом място за суматоха измежду популацията поради тези случаи няма. От 4 февруари във въздушното пространство на Съединени американски щати и на границата с Канада са свалени общо 4 обекта. Пекин изрично отхвърли обвиняванията в шпионаж и разгласи реакцията на Вашингтон за " прекомерна ".

Китай отхвърли един от балоните му, който беше погубен от американски изтребител по-рано този месец край Южна Каролина, да е употребен за шпионаж, като съобщи, че това е просто дирижабъл за метеорологично наблюдаване, който се е отклонил от курса.

На ежедневната конференция във вторник Кърби съобщи, че ще бъде мъчно да се дефинира предназначението или произходът на другите три обекта, които бяха унищожени над Аляска, Канада и Мичиган, до момента в който не бъдат открити и оценени отломките.

Междувременно японското държавно управление разгласи, че е доста евентуално три неидентифицирани летящи обекта, видяни над страната от 2019 година, да са били китайски шпионски балони, съобщи Киодо, представена от „ Труд “.

Агенцията отбелязва, че Япония излиза с такова известие за първи път откогато Съединените щати смъкнаха този месец сходен хипотетичен китайски шпионски балон, навлязъл над тяхна територия.

„ След по-задълбочен разбор на съответни летящи обекти във формата на балон, видяни преди в японското въздушно пространство, в това число тези през ноември 2019 година, юни 2020 година и септември 2021 година, ние стигнахме до заключението, че това с огромна доза възможност са били безпилотни разследващи балони, изпратени от Китай “, съобщи късно нощес Министерството на защитата на Япония в официално съобщение, представено от Франс прес. Токио упорства пред Пекин „ да удостовери обстоятелствата “ и „ сходна обстановка да не се повтаря в бъдеще “.

„ Нарушаванията на въздушното пространство от задгранични безпилотни разследващи балони и други средства са изцяло неприемливи “, акцентира японското министерство на защитата.

Междувременно във вторник Румъния задейства изтребители, с цел да проверява въздушен обект, навлязъл в европейското въздушно пространство.

По-късно министерството на защитата на страната заяви, че водачите не са съумели да открият обекта и са се отказали от задачата след половин час, написа БГНЕС.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР