Те ловуват ценни материали. Наричат ги градските миньори. Съвременни търсачи

...
Те ловуват ценни материали. Наричат ги градските миньори. Съвременни търсачи
Коментари Харесай

Зелена светлина: Градски миньори

Те ловуват скъпи материали. Наричат ги „ градските миньори ". Съвременни търсачи на скъпи химични детайли. Извличат ги от остарели телефони и преносими компютри. Индустрия, която придобива все по-големи размери в Южна Корея.

Парк Джай-Ко, професор в университета в Ханян:Знаете ли, в Южна Корея няма задоволително естествени запаси, за това развиваме „ градското миньорство "
Превръщане на ненужната електроника в потребен запас. За Южна Корея това не е факсимиле, а осъзната нужда, която намира действителни измерения. През 2016-та година 22 % от добитите метали в Южна Корея са били извлечени от рециклирани материали.
И Хан-Мюн, президент на рециклираща компания: Производството на акумулатори се развива в Южна Корея и Япония. Но що се отнася до преработването, по-добре е да се преработят остарели акумулатори, в сравнение с да се извличат нови материали.
Старите акумулатори се вадят от уредите, изтощават се до дъно, а след това се стриват. От този материал се извличат скъпите метали.
И Хан-Мюн, президент на рециклираща компания:Наведнъж извличаме пет детайла. За нас е значимо да извлечем кобалт и никел, само че дружно с тях съумяваме да отделим магнезий, литий и мед. Така че този развой стопански е доста преференциален.
Минералите, които извличат градските миньори, се търсят най-вече от автомобилните компании. Развитието на електромобилността трансформира кобалта в една от най-ценните първични материали. През последните няколко години цената му не стопира да пораства.

Залежите, обаче, не са доста. Най-много има в Конго - страна, където децата се експлоатират в мините. За това и доста компании бойкотират вноса на кобалт от африканската страна. А и градските миньори обезпечават огромна доза ресурсна самостоятелност на своите страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР