Не, няма шофьор в кабината. В близкото бъдеще тази фраза

...
Не, няма шофьор в кабината. В близкото бъдеще тази фраза
Коментари Харесай

Зелена светлина: Автономен камион без шофьор в кабината

Не, няма водач в кабината. В близкото бъдеще тази фраза няма да тормози никого, тъй като сходен камион към този момент е изцяло действителен и се движи по пътищата в Швеция. Той е първият в света, който прави доставки.

Робърт Фалк, създател на компания за електрически транспортни средства: Може да видите, тук няма кабина, в камиона няма да има водач. В реалност това е първото транспортно средство проектирано и създадено напълно като електрическо и самостоятелно.
Засега самостоятелният електрически камион изминава малко разстояние - от склад до терминал в индустриалната зона на Йонкьопинг в Централна Швеция.
Робърт Фалк, създател на компания за електрически транспортни средства: Ние сме първите в света, които правят сходна активност на публичен път. Но всичко е реализирано малко по малко. Първият полет на братята Райт е бил 300 м. Този сектор от пътя също е 300-метров. Така че ние следваме историята. Да, стъпките са дребни, само че са великански за развиването на самостоятелния електрически превоз.
Максималната скорост, която може да развие камионът, е 85 километра в час. Засега, обаче, позволената е 5 километра в час. Управлението става отдалечено, посредством 5G мрежа.
Йошен Тевес, шеф на компания за доставки: Трябва да намерим по-добри решения за справяне с нездравословните излъчвания, които се отделят от превоза. Освен това, изцяло сме уверени, че бъдещето на логистиката ще бъде обвързвано със смарт технологиите.
По проект от идната година 200 самостоятелни камиона ще правят доставки с нулеви нездравословни излъчвания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР