Те казват за себе си: Ние сме една чиста инициатива,

...
Те казват за себе си: Ние сме една чиста инициатива,
Коментари Харесай

Над един милион дръвчета засадени с подкрепата на Гората.бг

Те споделят за себе си: „ Ние сме една чиста самодейност, която засажда нови гори и дървета и прави добрини в България! Засадихме над 1 МИЛИОН дървета, безусловно в цяла България, с присъединяване на над 100 хиляди доброволци! И продължаваме да засаждаме ".
На страницата на Гората.бг във фейсбук има клипче с последната самодейност на екипа на организацията, която въодушевява хиляди български фамилии да извършат най-смисленото богослужение, спасявайки земята ни - да посадят дърво. 
През 2020-та година засадените от Гората.бг дървета минаха 1 милион. Всички акции и дейности на самодейността са чисти, изцяло безкористни, аполитични и безвъзмездни за участниците, прецизират уредниците.
Всяко засадено дърво е още една алвеола в белите дробове на нашата планета, напомнят от Гората.бг.

Освен, че ни дават О2 и поемат въглеродния диоксид, дърветат правят и други чудеса:подхранват и резервират почвите - посредством своите корени, укпрепващи почвите, и посредством падащите листа наесен;задържат влагата в земята и балансират водните потоци; пазят сянка и резервират хладна земята под себе си, намалявайки стоплянето на повърхността на земята;осигуряват дом на животните - птици, катерици, микроогранизми и др.;осигуряват храна за животните със своите плодове и листна маса.  Екипът на организацията към този момент 8 години подарява дървета на всички 268 общини в България, на хиляди обитаеми места, на учебни заведения, детски градини, църкви. Организират всеобщи засаждания с десетки хиляди участници на сезон. Гората.бг прави акции и за даряване на медоносни дървета в поддръжка на пчелите и пчеларите.

При водната рецесия в Перник подаряват 100 000 литра вода. За времето на пандемията са дарени 30 000 литра течен сапун и дезинфектанти, 410 000 ръкавици, 15 000 маски и други материали. Дарено е спално долни дрехи за детски отделения, компютри - на „ Пирогов “, подкрепени са възрастни хора и хора в неравностойно състояние. Осигурен е топъл обяд в " Хапка Надежда " – акция като форма на морална поддръжка на медиците на първа линия в covid отделенията в десетки градове... Добрите каузи на хората от Гората.бг. не могат да бъдат преброени. 
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР