Те казват, че и към момента взривовете в непосредствената близост

...
Те казват, че и към момента взривовете в непосредствената близост
Коментари Харесай

Нова Тв Алармира: Земята Се Тресе, Серия От Мощни Взривове Разтресоха Български Град, Народът По Улиците

Те споделят, че и все още гърмежите в непосредствената непосредственост до къщите им не престават, макар че съгласно институциите кариерата няма позволение за активност към днешна дата, заяви Нова телевизия.

Сигнал до прокуратурата за активността на кариерата за инертни материали е импортиран от група жители.

Местните показват, че от 2015-а година досега гърмежите не са спрели, и се оплакват от звук и замърсен въздух поради ежедневното прекосяване на камиони. Поводът за недоволството през днешния ден е оповестено прессъобщение на уеб страницата на Община Бургас за осъществяване на следени взривни действия през днешния ден в кариерата, което към този момент е свалено от уеб страницата, откакто стана ясно за митинга.

Успоредно с техния митинг, в сряда сутринта се проведоха и служащите от самата кариера, които издигнаха афиш " Искаме работа ".

Управителят на общинското дружество „ Благоустройствени градежи ” Иван Апостолов призна, че сдружението няма подписан контракт за концесия. Но се аргументира, че в кариерата има действия, които изискват работа:

" Не укривам, че са осъществявани гърмежи, само че те са за оформяне и сигурност - с цел да не паднат скали ".

Проблемът не е от в този момент. Хората стачкуваха още преди две години, само че до момента няма смяна. „ Ние чакахме, че ще има някакво развиване и нещата ще се оправят, тъй като тогава шефът на компанията, която стопанисва кариерата, сподели, че работят с краткотрайни разрешителни и че тя е със затихващи функционалности. Най-вероятно откакто бъде приключен водният цикъл, който се изпълняваше в „ Банево “, активността на кариерата ще бъде прекъсната “, обясниха хората.

Според жителите на квартала все още кариерата продължава да работи нелегално, а от Министерството на енергетиката са обяснили, че няма издадена концесия.

От общинското дружество, което стопанисва кариерата пък желаеха да се ревизира дали протестиращите са от квартала.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР