Те извършват по 300 разузнавателни полета на ден и дотук

...
Те извършват по 300 разузнавателни полета на ден и дотук
Коментари Харесай

“Аеророзвидка“: Те ли спряха руското настъпление към Киев?


Те правят по 300 разследващи полета дневно и дотук са поразили незабравим брой съветски военни цели. Действат нормално нощем и нападат от въздуха: това са операторите на дронове от украинската „ Аеророзвидка “.

„ Сега всички сме бойци, само че професионалните ни корени са в разнообразни сфери “, споделя Михайло, началник на отдела за връзки на „ Аеророзвидка “. „ Някои имат докторски степени, а други - магистърски. Част от хората идват от ИТ промишлеността, останалите – от други области. Това, което ни сплотява, е желанието да спечелим тази война. “

Създателят на звеното е погубен в Донбас

Основателят на поделението е погубен по време на задача в Донбас през 2015 година. Украинската военна част е основана през 2014 година след. Тогава доброволци с софтуерни умения сплотяват напъните си, с цел да подкрепят армията с разследващи дронове.
Редакцията предлага
" Руското нахлуване не стартира преди месец, а още през 2014 година ", споделя Михайло. Понастоящем " Аеророзвидка " е неправителствена организация, подкрепяща интензивно украинската войска. Групата модифицира дронове от комерсиалната мрежа, а други приспособява за потребностите на военните, като китайските DJI и Autel, френските Parrot и някои други модели.

Дронове лично произвеждане

Най-скъпият дрон на групата е Octocopter R-18. Той е планиран от нулата. Машината има обхват от 4 километра, може да лети 40 минути и да хвърля 5-килограмови бомби.

Неговото произвеждане коства 20 000 $, което го прави по-евтино оръжие от противотанковите ракети NLAW, чиято цена е двойно по-висока. Шведско-британските NLAW могат да се употребяват единствено един път, до момента в който R-18 са за многократна приложимост – стига да не бъдат изумени от съперника.

Михайло отбелязва, че безпилотните самолети на екипа се употребяват по 20 часа дневно – както за бойни, по този начин и за разследващи задачи.

" Аеророзвидка " се състои от два екипа: един за безпилотни самолети („ Делта “) и един за киберсигурност. „ Делта “ е поддържана от НАТО уеб система, която показва карта на съветските цели, употребявайки информация от разнообразни източници – разследващи сътрудници на място или събрана от разследващи дронове информация. Групата употребява и, която обезпечава сигурна връзка даже при прекъсване на интернет или на тока.

По думите на Михайло организацията прави към 300 разследващи полети на ден и е унищожила " десетки, а може би и стотици " съветски военни цели.

Каква тактичност употребяват?

Мисиите се извършват най-вече през нощта, когато термокамерите на дроновете дават преимущество. Снабдени с уреди за нощно виждане и снайпери, бойците, ръководещи дроновете, се придвижват неусетно през гората и заемат позиции за офанзива.

Смята се, че най-големият триумф на звеното е, който трябваше да нападна столицата Киев.

Организацията нормално нападна най-опасното транспортно средство, с цел да употребява допустимо най-ефективно ограничавания брой снаряди, с които разполага. В случая с съветския поход към Киев, екипът се е насочил към военните машини най-отпред. Това им разрешило да блокират и затруднят настъпващите войски.

" Аеророзвидка " употребява сателитната система Starlink на Илон Мъск

„ Аеророзвидка “ са дейни основно в региона на Киев, само че уголемяват активността си в цялата страна. Групата постоянно разгласява видеоклипове от интервенциите в обществените мрежи на фона на музика от украинския рапър Скофка.

" Ще продължим сполучливата си тактичност "

Основно предизвикателство за специфичното звено са финансирането и снабдяването с елементи. Разчита се на групово финансиране и дарения. Много от съставените елементи, създадени в Съединени американски щати и Канада, подлежат на експортен надзор и не могат да бъдат изпращани в Украйна.

Руските войски последователно се приспособяват и научават по какъв начин да смъкват безпилотните самолети на " Аеророзвидка ". Така потребността от нови елементи и още финансиране нараства. Въпреки това от неправителствената организация са уверени, че ще продължат сполучливо да затрудняват съветското нахлуване.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР