Те биха били изненадани от това, че герданчетата, обеците, гривничките,

...
Те биха били изненадани от това, че герданчетата, обеците, гривничките,
Коментари Харесай

Удивителният кварц: как пази, подкрепя и предпазва

Те биха били сюрпризирани от това, че герданчетата, обеците, гривничките, пръстенчетата, окачени по актуалните дами, постоянно са единствено декорации и нищо повече


В предишното дамата (а и мъжете също) не са се отнасяли по този начин безгрижно към това, което носели: украшенията им били на първо място талисмани и талисман

Много учени са склонни да считат, че украшенията са били измислени от хората със сакрални цели. Слагайки на врата си шнурче с нокът от звяр, гердан от вълчи зъби или от пъстри камъчета, античните хора се опитвали да пропъдят злото и да примамят шанса. Но в полза на истината би трябвало да кажем, че и доста наши съвременници носят декорации амулети. Класически образец за това е нателният кръст – античен знак, обозначаващ Бога.

УДИВИТЕЛНИЯТ КВАРЦ

Главната разлика на амулетите от елементарните декорации е, че не са бижутерия и се вършат от естествени материали: метал, камък, дърво, кост, кора, кожа. Ако желаете да получите същински, мощен и вярно работещ талисман или амулет, най-добре е да се обърнете към експерт в тази област. Но в някои случаи можете да си извършите талисман и сами. И един от най-подходящите материали за това са кварцовите камъни.

Към тях се отнасят планинският кристал, аметистът и популярният ивичест кварц. Много езотерици,екстрасенси, магове и ясновидци с особена благосклонност се отнасят към кварцовите камъни, защото те са камъни на чистотата.

Планинският кристал е един от обичаните камъни на доста екстрасенси. Те предлагат в дома си да имаме бистър пай за изчистване и хармонизация на пространството.

Ивичестият кварц е транспарантен минерал, нормално планински кристал, само че се срещат ивичести аметисти с частички рутил, хетит, турмалин, актинолит. Този изумителен камък има голям брой названия: рутилов кварц, таралежов камък, иглен камък, хризотрикс, Косите
на Венера, Стрелите на Амур. А на Изток считат, че нишковидните му линии са косми от брадата на пророка Мохамед.

Магическите свойства на този кварц са известни от древността. Смята се, че той развива у индивида свръхспособности – да вземем за пример ясновидство. Ивичестият кристал е и камък на любовта, подарява персонално благополучие и умиротворяване. Обикновено не се носи в обков. Трябва да се носи като медальон или в пръстен – основното е да е с минимално количество обков, защото металът лимитира магическите му свойства.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР