Започна изграждането на нов мост над р. Струма при с.

...
</TD
>Започна изграждането на нов мост над р. Струма при с.
Коментари Харесай

Започна изграждането на нов мост при село Покровник

Започна построяването на нов мост над р. Струма при с. Покровник на третокласния път III-1006 Благоевград – Покровник. След повече от една година закъснение на процедурите за издаване на строителни документи обектът към този момент има позволение за градеж според закона и строителните действия започнаха, оповестиха от Министерство на регионалното развитие.

Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Шушков ревизира на място началото на строителния развой и се срещна с кмета на селото Недко Ангелов и представители на компанията – реализатор на обекта.

" След първата среща, на 4 януари тази година, с регионалния шеф на Благоевград, кмета на община Благоевград, Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура “, представители на ВиК-Благоевград, на газово сдружение " Аресгаз “ и други, форсирахме старания и Министерство на регионалното развитие извърши във допустимо най-кратки периоди поетите задължения “,  разяснява заместник-министър Шушков. Той напомни, че мостовото оборудване при село Покровник бе компрометирано след значителни превалявания през месец декември 2021 година и от този момент е затворено за прекосяване на коли и пешеходци, като това породи  напрежение и съмнение измежду жителите на община Благоевград.

Шушков изясни, че предходното държавно управление е бавило заданието за новия мост и в продължение на близо една година и половина оборудването е в спешно положение, а по него минава и главният газопровод за Благоевград и зарежда над 3 хиляди клиента, в това число учебни заведения, детски градини и други обществени заведения.

" За малко повече от два месеца подготвихме нужните строителни бумаги и построяването на ново мостово оборудване над р. Струма стартира “, акцентира зам.-министър Шушков и добави, че мостът ще обезпечи връзка на Покровник и прилежащите села с регионалния град Благоевград. Средствата за построяването му са обезпечени от бюджета на Агенция " Пътна инфраструктура “.

Заместник-министърът моли строителите за оптимално бързо създаване на моста и обезпечаване на цялостна сигурност на строителния обект. Шушков заяви, че има уверението на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, че също ще подкрепя обезпечаването на безвредно прекосяване в региона.

Очаква се до няколко дни министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков да посети района и да ревизира хода на строителните действия на новия мост, ремонта на пътя, свързващ село Покровник със Зелен дол, както и други обекти на място.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР