Задържаха полицейски служител от СПС към СДВР София, който превозва

...
</TD
>Задържаха полицейски служител от СПС към СДВР София, който превозва
Коментари Харесай

Ето какво е носил у себе си полицаят с мигрантите, за да може да отклони вниманието от себе си

Задържаха полицейски чиновник от СПС към Столична дирекция на вътрешните работи София, който транспортира мигранти. Това заяви  на брифинг районният прокурор Чавдар Грошев. Той е от Перник, на 23 години и от към 3 години работи в полицията. В момента на задържането му е бил облечен в полицейска униформа, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

От прокуратурата дефинират дейностите му като изключителна смелост, в случай, че има починали негови сътрудници при гонитба на мигранти.

Случаят е от 8.30 часа тази заран. Мигрантите са били арестувани на Автомагистрала “Тракия ", в рамките на село Бенковски, в посока София.  В буса, ръководен от полицейския чиновник, са били транспортирани 31 мигранти, сред 20- и 30-годишни, единствено мъже, в положително здраве. В момента текат разпити. Те са декларирали, че са платили по към 400 български лв. на друго лице.

Служителят на полицията е бил и със служебна карта, с цел да може да отклони вниманието при възможна инспекция.

Мигрантите са били качено от Бургаско и е трябвало да бъдат закарани до Сърбия.

Предстои на полицейския чиновник да му бъдат повдигнати обвинявания и да бъде арестуван за 72 часа. А по-късно да бъда поискана от съда и мярка за неотклонение " задържане под стража “.

Законът планува за действието затвор от 1 до 6 години и санкция от 20 000 лв..

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР