За втора поредна година заместник-кметът по култура, археология и туризъм

...
</TD
>За втора поредна година заместник-кметът по култура, археология и туризъм
Коментари Харесай

Пламен Панов посрещна участници в международен семинар

За втора поредна година заместник-кметът по просвета, археология и туризъм на община Пловдив посрещна участниците в интернационален семинар, проведен от Специализирания институт на Франкофонията по администрация и мениджмънт, които през днешния ден по стратегия гостуват в Пловдив. Срещата се състоя в Заседателната зала на община Пловдив на пл. " Стефан Стамболов “, където 40 индивида от 15 страни от 4 континента имаха опция да се срещнат с детайлна информация за града, показана от заместник-кмета.

поздрави участниците от името на Кмета Здравко Димитров и описа за историята на постройката на пл. " Стефан Стамболов “, проектирана от арх. Никола Нешев и издигната при започване на 20 век за седалище на тогавашната Окръжна администрация, която дружно с красивата зала и фотосите на кметовете на Пловдив, впечатли гостите. През идващите десетилетия постройката е била предоставена за прилагане от регионалното полицейско ръководство, а от средата на предишния век в нея стартират работа администрацията на община Пловдив. Гостите зададоха въпроси и за знамето на общината, герба и знаците, които го сформират. Заместник-кметът показа подробни данни за демографското и икономическо развиване и за туризма.

Специален акцент той сложи върху културата и културното завещание, купата Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и нейното отражение по време и след годината на купата, както и извоюваното 4-то място в влиятелната ранглиста " Най-добра европейска дестинация “ за 2022 година на European Best Destinations.

Особен интерес от страна на гостите провокира информацията за най-големия интернационален франкофонски фестивал Франкофоли /Les Francofolies/, който ще се организира на 16 и 17 юни на Гребната база в Пловдив с присъединяване на Имани, LP, Gims, Bon Entendeur, Shouse, La Caravane Passe, Елена Папаризо и кубинските регетон майстори Gente De Zona.

описа и провеждащия се всяка година Международен фестивал за франкофонска ария " Златен ключ " - Пловдив под егидата на община Пловдив, който през 2023г. ще има своето 20-то издание, както и за дългогодишното партньорство с Алианс Франсез, който има свое посланичество в града под тепетата от 32 години.

Гостите се осведомиха и за просветителните институции в града, " Тракия икономическа зона “, богатия културен и събитиен календар на града, богатата история, която е едно неповторимо комбиниране сред разнообразни столетия, интервали, култури, етноси и религии, които живеят в мир и съгласие.

Специализираният институт на Франкофонията по администрация и мениджмънт (СИФАМ) е институт на Университетската организация на Франкофонията (AУФ), със седалище в София, основан през 1994 година, който действа в България по силата на конвенция, утвърдена от Народно заседание. От тогава до в този момент в СИФАМ са се дипломирали над 2000 студенти, които заемат виновни длъжности в целия свят.

Основната задача на СИФАМ е да образова на френски език висококвалифицирани експерти в региона на администрацията и ръководството на бизнеса. СИФАМ предлага магистърски стратегии, с дълготрайност на образованието 1 година на огромни френски и белгийски университети.

Институтът предлага също и сертифицирани профилирани курсове на чиновници по разнообразни модули. Поддържането на мрежата от някогашни студенти и партньорски компании дава на приключилите благоприятни условия за добра професионална кариера.

Всяка година СИФАМ провежда теоретичен семинар с присъединяване на професори и докторанти от университетските сътрудници – Университет в Нант, Университет Париж 1 Пантеон – Сорбона, Университет Париж 2 Пантеон Асас, Университет в Корсика, Университет в Лиеж. Участват и преподаватели от български университети.

След срещата със заместник-кмета, гостите, водени от професионален гид от ОИ " Старинен Пловдив “ ще посетят обекти от културно-историческото завещание -Епископската базилика на Филипопол, която през днешния ден празнува 2 години от формалното разкриване, възрожденски къщи в Стария град и Античния спектакъл.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР