За последната година се появиха нови дестинации до летище Пловдив.

...
</TD
>За последната година се появиха нови дестинации до летище Пловдив.
Коментари Харесай

Шефът на летище Пловдив: Спрените линии на 100% бяха успешни, причините са други

За последната година се появиха нови дестинации до летище Пловдив. Това сподели в изявление за Plovdiv24.bg шефът на летището. 

" Това е линията до Манчестър, скоро обявихме и линията, която ще тръгне до Бирмингам, линията до Истанбул. Това са няколко нови линии, които се появиха. Така че нещата се развиват, само че не с темпото, което се чака ", сподели Ангелов. 

Според него, една от главните аргументи за това е относително по-бавното, по-мудно присъединение на общини към Фонда за развиване на Летище Пловдив, защото това е главният инструмент, с който се договаря, с цел да започват новите дестинации.

" Това постепенно присъединение естествено рефлектира върху по-малък финансов запас във Фонда, и това е една от аргументите, заради която се насочихме да търсим помощ и от българските общности на избрани места, където ги интересува да има дестинации, с цел да могат да пътуват комфортно, както и с цел да има туризъм. Това е една от главните аргументи ", сподели.

Другата причина е, че хората най-вероятно считат, че откакто се организира диалог с избрана самолетна компания, линията ще тръгне на другия ден, или след един месец.

В момента в полезрението на управлението на летището са няколко нови линии до Испания. Това са Барселона, Валенсия и Аликанте, след петиция на повече от 100 000 българи, които обитават там.

За Италия нашите сънародните също са създали петиция, по сходство на тази в Испания.

" Искането е от региона на Милано, по-скоро Бергамо, докъдето имаше полет преди време, сполучлив, който се опитваме да възстановим. Успоредно с това стартира връзки и същото се случва на практика и в Австрия, във Виена. Разбира се,  работим по възобновяване на полетите, които бяха до Германия, до Дортмунд и Меминген. За Франция също се обрисува да се случи нещо сходно, като към този момент две дестинации са в полезрението ни. Едната е в Марсилия, където има огромна българска общественост в региона, както и Париж като огромна туристическа дестинация.

Предстои да проведем диалози с норвежката компания Norwegian Airlines. Имаме разменени имейли. Най-рано това ще се случи към 20 април, на конгрес от европейския формат. Там ще беседваме за опцията с изключение на в България да летят сезонно, лятото до морето, да им предложим и да обсъдим каква опция има да летят до Пловдив, като още веднъж ние работим не за чартъри, а за целогодишни постоянни линии ", сподели.

По думите на шефа на пловдивското летище, самолетните компании възнамеряват – това е системата, по която те работят - от лятото за идващото лято, от зимата за идната зима. Така че софтуерният интервал да се случи една нова авиолиния е относително една година, откакто се е стигнало до съглашение и единодушие с самолетната компания, че дадена дестинация е преференциална. 

Линиите, които ги е имало и са спрени, на 100% са били сполучливи линии, сподели още Ангелов. Те не са спрени поради липса на пасажери, а това са решения на самолетните компании.

" Не ги стопираме ние, нито сме в положение да ги стартираме, в случай че самолетната компания не реши, че дадена линия е преференциална за тях. Всичките тези линии - до Франкфурт-Хан, двете дестинации, които до неотдавна ги имаше, до Дортмунд и Меминген, както тази преди време до Брюксел, до Дъблин, това са решения на самолетните компании и подсигурявам, че не са поради едва натоварване на самолетите и липса на пасажери. Това е станало по техни визии, защото самолетните компании си вършат мрежа, в която насочват, стопират, стартират на други места. Това са напълно техни решения. По някой път аргументите даже са механически, само че не е поради липса на пътникопоток ", посочи. 

Според него не е задоволителна и нашата реклама.

" Това е предмет на много групово изпитание и в никой случай не е по силите на едно летище да реализира рекламата за даден град, или за даден регион. Бих споделил, че както в народен проект от дълго време се регистрира, че спрямо другите страни към нас - Турция, Гърция, рекламата на българския туризъм не е задоволителна, респективно и за нашия район. Като част от този български туризъм, рекламата изрично не е задоволителна.

Засега, в случай че няма някакво нелогично спиране, нещата са доста динамични и аз съм оптимист, че доста скоро дестинациите до Пловдив и района ще станат много повече ", сподели още.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР