За мисията да помагаш на бягащите от война и то,

...
</TD
>За мисията да помагаш на бягащите от война и то,
Коментари Харесай

Манол Пейков за Сирия: Изпратихме 5 тира от Пловдив с храна, завивки, дрехи, палатки, спални чували, соларни системи

За задачата да помагаш на бягащите от война и то, когато държавните органи се двоумят в решенията си - в " Още от деня " по Българска национална телевизия участваха доброволците Манол Пейков, Теа Денолюбова и Алек Алексиев, които от първия ден на войната в Украйна оказват помощ на бежанците и на хората, останали в страната си.

Манол Пейков описа, че през последните две седмици акциите за Украйна са останали на назад във времето поради земетресението в Турция и Сирия. Организирал е изпращане на помощи за Сирия.

" Изпратихме 5 тира от Пловдив с храна, завивки, облекла, палатки, спални чували, слънчеви системи. Това са над 116 палета и към 730 чувала и 250 кашона, които потеглиха за Сирия преди броени минути. Те ще се причислят към друга група от 5 тира, които потеглиха от Стара Загора ".

От София също е тръгнал тир с нови облекла, купени с паричните дарения, събрани през последните две седмици.

Досега Пейков е изпратил над 450 генератора в Украйна, предстоят и още.

" Продължаваме да работим за Украйна - стимулират ме на първо място хората, които са толкоз всеотдайни, които ме срещат по улицата и които ми бутат пари в ръката, без въобще да желаят да им протоколирам имената. До такава степен е безгранично доверието им, няма нищо по-голямо от това ", изясни той.

Нуждите на бежанците от Украйна у нас не са доста по-различни отпреди една година, сподели Теа Денолюбова.

" Преди всичко имат потребност от подадена човешка ръка. Единственото, което може би аз направих през последната година, беше да бъда катализатор на цялата добрина и изключителна сила на хора ангели, които безплатно, 24 часа, от началото на войната до ден сегашен ме питат по какъв начин да оказват помощ. Мотивират ме усмивките на хората, когато ги прегърнеш и им кажеш, че всичко ще бъде наред ".

С битовите неща се справихме с помощта на хората, само че другарствата, които създадохме са същинския подарък и за нас, и за тях, разяснява още тя.

През първите дни на войната артистът Алек Алексиев неколкократно пътува до Украйна, с цел да помогне на хора да изоставен размирните региони. В момента прави документален филм във връзка една година от началото на спора. В него споделя историите на четири украински дами, които живеят в България, само че чакат с неспокойствие да се приберат вкъщи.

" Продължавам да не мога да допускам на обстановката, колкото и наивно да звучи. Поддържам връзка с съвсем всички хора, които изведохме от Украйна дружно с Георги Божилов. Продължавам интензивно да оказвам помощ там, където мога да оказа помощ ".

Доброволците са единомислещи, че проведена поддръжка от страната няма, оказват помощ обособени хора от държавни институции и професионални организации. Разчитат основно на хората и тяхната разпоредителност.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР