За 18-та поредна година в СУ Арсен Костенцев“ – Благоевград

...
</TD
>За 18-та поредна година в СУ Арсен Костенцев“ – Благоевград
Коментари Харесай

Ученици от благоевградско училище събират пари за изграждането на нов православен храм в града

За 18-та поредна година в СУ " Арсен Костенцев “ – Благоевград бе открит благотворителен базар под надпис " Благословена е ръката, която подарява “, съобщи кореспондент на " Фокус “.

Сред формалните посетители на събитието бяха Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, ръководителят на Общински съвет - Благоевград Радослав Тасков, началникът на Регионалното ръководство на образованието Ивайло Златанов и други.

Неврокопският митрополит Серафим сподели, че е доста благополучен за поредна година да бъде посетител на празничното събитие, с което се слага началото на благотворителната изложба-базар.

За " Фокус “ шефът на учебното заведение Сергей Биров сподели, че средствата, които се набират от тази галерия се употребяват за благотворителни цели. " Миналата година заделихме към 1 500 лева като подаяние за новостроящия се храм " Свети Мина “ в центъра на Благоевград. Тази година ще създадем една втора вноска и се надяваме, че този храм ще бъде издигнат и с наша дан “, добави той.

Директорът Сергей Биров добави, че всеки, който желае може да си закупи от нещата, които се оферират, като обаче акцентира, че пропусквателния режим в учебното заведение е доста непоколебим.

" На входа имаме чиновник, който ще даде пропуск на този, който желае. Всеки жител ще може да посети нашата галерия единствено като си вземе пропуск. Същото се отнася и за родителите, тъй че в случай че желаят – гостите и жителите на Благоевград могат да посетят тази галерия. Тя е вследствие на труда на децата и нашите учители, с поддръжката на родителите на 680 деца “, добави той.

А ето и каква е тайната към този момент 18 години в учебното заведение да се провежда такава благотворителна изложба-базар, съгласно шефа Сергей Биров:

" Имам страховит екип. СУ " Арсен Костенцев “ се е потвърдило като доста положително в региона на изобразителното изкуство, в региона на ръчния труд и неслучайно в екипа ни е един от най-хубавите музеисти в България – госпожа Димитрина Гошева “.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР