Всички знаем, че за последните 10 години Пловдив се е

...
</TD
>Всички знаем, че за последните 10 години Пловдив се е
Коментари Харесай

Вижте тази част на Пловдив колко е неузнаваема и променена за 10 години

Всички знаем, че за последните 10 години Пловдив се е е трансформирал до неразбираемост. Тези, които живеят в града и всеки ден се движат по улиците мъчно могат да си дадат визия за мащаба на смяната. С помощта на Гугъл четец на  Plovdiv24.bg е  направил компилация от фотоси във видео, в което се редуват фрагменти тук-там от 2012 година и по какъв начин те наподобяват през 2022 година. Може да видите коренната смяна на пространството към бул. " Александър Стамболийски " в сектора от " Коматевско шосе " до Пловдивския затвор.

За това разстояние от към 2 км последните 10 години развиване на града са оказали очевидно въздействие. Разбира се сходна смяна има в целия град. Район " Южен " обаче е най-гъстонаселеният в целия град, като задмина даже " Централен ". От фотосите във видеото ясно се вижда по какъв начин на мястото на зелените площи се появяват не просто нови кооперации, най-малките от които са 4-етажни, а цели жилищни комплекси.

Строителството на тези здания е част от стопанската система, само че тук идват и живеещите в тях, които работят, основават фамилии, движат се с колите си и са част от цялостния организъм на града.

Пловдив е един от най-бързо развиващите се градове в Европа. Докъде и до каква степен обаче той може да се разраства още. Градът се задъхва, трафикът става все по-затруднен, въздухът все по-мръсен, зелените пространства понижават, като отстъпват място на постройките, колите, асфалта.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР