Все повече граждани се активизират и дават своите предложения какво

...
</TD
>Все повече граждани се активизират и дават своите предложения какво
Коментари Харесай

Вижте какво предложи пловдивчанин да има на мястото на Альоша

Все повече жители се засилват и дават своите оферти какво да размени паметника на Альоша.

Едни оферират да се демонтира и елементи от него да бъдат ситуирани в спонтанен Музей на социалистическо изкуство.

Трети пък оферират монумент на Васил Левски. Апостола срамежливо стои сврян в подножието на Бунарджика, до момента в който над него гордо се извисява статуята на руския боец.

Софтуерният инженер Коонстантин Дичев предлага още забавна концепция. Той е на мнение, че съветският монумент Альоша да бъде демонтиран, с цел да се направи място за нов монумент - един, който в действителност уместно уважава Съединението на България. Според него този нов монумент би трябвало да служи освен като историческа промяна, само че и като знак на нашата национална еднаквост и полезности.

``Дошло е времето за Пловдив, и в действителност за цяла България, да има монумент, който резонира с нашата групова памет и отбелязва нашето историческо развиване. Паметник на Съединението на България би стоял освен като увещание за битката на българите да живеят в една страна, само че и като ентусиазъм за бъдещите поколения``, споделя той пред Plovdiv24.bg.

Toй е създал илюстрации благодарение на изкуствен интелект, които пресъздават концепцията му. Дичев добавя своята мотивация пред медията ни:

``Альоша не провокира никакви страсти - липсва му темперамент или еднаквост, която аз персонално да свържа с Пловдив и историческото събитие. За да бъде взето поради предлагането ми за унищожаване на паметника, би трябвало да предложа опция. Затова предлагам построяването на нов монумент в чест на Съединението, а дали на негово място ще има стълб със знаме или светлинен лъч, както е на илюстрацииите, зависи от финансовите благоприятни условия на общината. Паметник на Съединението на България би стоял освен като увещание за битката на българите да живеят в една страна, само че и като ентусиазъм за бъдещите поколения``.

Пловдивчанинът приготвя концепцията си за внасяне на объсждане в Общинския съвет.

За страдание на този стадий Альоша ще си остане на мястото. Причината е, че демонтирането, частичното или цялостното му пренасяне на комунистическия ппаметник е под защитата на страната и би трябвало доста сериозна политическа воля, с цел да се прибегне до такива стъпки..

Въпреки това всяка една концепция за нов монумент би трябвало да се прегледа и да провокира градивен спор. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР