В зала Европа“ на Доходното здание бе прожектиран документалният филм

...
</TD
>В зала Европа“ на Доходното здание бе прожектиран документалният филм
Коментари Харесай

Симеон Лютаков представи своя филм за 100-годишнината на Клуба на дейците на културата

В зала " Европа “ на Доходното здание бе прожектиран документалният филм на артиста и режисьор Симеон Лютаков " Клубът “, отдаден на 100-годишнината на Клуба на дейците на културата в Русе. Със събитието се закри петдневният Арт салон " Срещи на духа “, проведен от Община Русе по Програма " Култура “, Оперативна програма " Русе Арт “ и Клуба на дейците на културата.

" Уникалният за България русенски дух въодушевява хората на изкуството да основават сходни произведения, които постоянно да срещат нашата поддръжка “, обърна се към присъстващите краткотрайно изпълняващият длъжността кмет на община Русе Димитър Недев. Той връчи и приветствен адрес на Симеон Лютаков, пожелавайки му триумф във всяко последващо начинание.

Директорът на Оперативна програма " Русе Арт “ Мариян Савов прочете " Монолог пред една открехната врата “, написан от драматурга и книжовен критик Крум Гергицов. Неговите размишления за предишното и сегашното на Клуба на дейците на културата в Русе върна публиката в славното минало на креативното средище, което остава емблематично за града и страната.

Лентата е снимана напролет на 2023 година от родения в Русе Симеон Лютаков, Диана Ковачева е написала сюжета, а помощник на кино лентата е Антония Стоянова. В него са показани видни общественици, които приказват за своите мемоари за емблематичната русенска постройка. Разказана е и историята на Клуба, събирал през годините цвета на градската интелигенция.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР