В предаването Цветовете на Пловдив“ на Радио Фокус днес ще

...
</TD
>В предаването Цветовете на Пловдив“ на Радио Фокус днес ще
Коментари Харесай

По пътя на Античността и за бъдещото на Античен форум на Филипопол слушайте в предаването Цветовете на Пловдив

В предаването " Цветовете на Пловдив “ на Радио " Фокус " през днешния ден ще приказваме за бъдещото на Античния конгрес на Филипопол, за реставрацията и неговата консервация в южната и източна му част. 

Община Пловдив е утвърдена с Концепция за интегрирано териториално развиване " По пътя на Античността “ - Интегриран териториален туристически маршрут, свързващ античното културно завещание на територията на Южен централен район и Югоизточен район. Обект на този план е точно Античният конгрес.

" По пътя на Античността “ планува основаването и популяризирането на общ тематичен маршрут от обекти на античността на територията на три общини. Детайлите ще разберем от, заместител -кмет по култура, археология и туризъм.

Той ще ни опише още за състезанието за хрумвания, който община Пловдив разгласи за някогашната постройка на Българска народна банка.

И през днешния ден ще се опитаме да разберем до каква степен стигна работата по плана " По крепостните стени на Филипопол “. Кога най-накрая ще забележим социализирани архитектурни обекти като Небет тепе и Източната врата. Отговорите ще чуем от кмета и ръководителя на плана Таня Петкова.

Слушайте предаването " Цветовете на Пловдив " по Радио " Фокус " на периодичност 89.9 MHz всеки вторник от 14.00 до 15.00 часа. Повторението е в неделя от 22.00 часа.

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР