В Пловдив официално бе открита късноантичната сграда Ирини“. Обектът отново

...
</TD
>В Пловдив официално бе открита късноантичната сграда Ирини“. Обектът отново
Коментари Харесай

Още за късноантичната сграда Ирини - в предаването Цветовете на Пловдив

В Пловдив публично бе открита късноантичната постройка " Ирини “. Обектът още веднъж минава в ръцете на община Пловдив, след 20-годишно стопанисване от концесионер.

Късноантична постройка " Ирини “ и част от кръстовище на античния град се намира в подлез " Археологически ", който става още по-атрактивен за туристите. " Ирини “ е включен в серийния обект с мозаечно завещание и е част от предстоящ културен маршрут, обвързван с античните мозайки, който ще стартира точно от тази постройка.

В предаването " Цветовете на Пловдив " по Радио " Фокус " през днешния ден ще си напомним историята на този археологичести обект, по кое време беше оголен той и какво може да се види в този момент в него, както и част от кой туристически маршрут става " Ирини ". За всичко това ще ни опише доцент доктор Елена Кантарева, шеф на ОИ “Старинен Пловдив “, която е управлявала реставрацията на мозайките в постройката през 2003-2004 година.

Ще ви разкажем още и за една благородна самодейност, в която се издига в идея развиването посредством изкуство на деца без родителска грижа. Инициативата е на Танцово студио " Magnifique " в Пловдив. Ще разберете детайлностите от ръководителя на денс студиото и основател Нора Маршаха.

Ще ви осведомяваме и за някои културни събития, които можете да посетите в Пловдив през тази седмица.

Слушайте предаването " Цветовете на Пловдив " по Радио " Фокус " на периодичност 89.9 MHz, от 14.00 до 15.00 часа, всеки вторник. Повторението е в неделя от 22.00 часа.  

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР