В Драматичен театър Никола Вапцаров - Благоевград започнаха репетициите на

...
</TD
>В Драматичен театър Никола Вапцаров - Благоевград започнаха репетициите на
Коментари Харесай

Благоевградският театър с ново премиерно представление през април

В Драматичен спектакъл " Никола Вапцаров " - Благоевград започнаха подготовките на нов трогателен театър " Рожденият ден на инфантата " по Оскар Уайлд, с режисьор Тодор Вълов, оповестиха във Фейсбук от културния институт. 

" Рожденият ден на инфантата “ е една от най-популярните приказки на ирландския публицист. По време на първата подготовка режисьорът показа с актьорите, че това е приказка за жестокостта в индивида, породила се от външните условия в света на възрастните. 

Приказката търси отговор на въпроса по какъв начин неналичието на обич погубва способността за съчувствие. 

Макар и тъжни, текстовете на Уайлд пленяват с грациозен изказ, истински и ексцентрични хрумвания, искреност и възприятие за комизъм, а новата театрална реализация на Тодор Вълов съчетава детайли както от трагичния, по този начин и от кукления спектакъл. 

Участват актьорите: Аладин Алиибрахим, Александър Митев, Димитър Стойнов, Катя Иванова, Лора Христова, Недиляна Павлик, Пепа Манева, Теодор Куков.

Сценографията и костюмите са дело на Наталия Гочева, а музиката е на Пламен Мирчев. Премиерата на представянето ще бъде през април.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР