В четвъртия ден от програмата на Международния фолклорен фестивал в

...
</TD
>В четвъртия ден от програмата на Международния фолклорен фестивал в
Коментари Харесай

Международният фолклорен фестивал се пренася в Тракия

В четвъртия ден от програмата на Международния фолклорен фестивал в Пловдив (24-28 юли) на сцената на пл. " Стефан Стамболов " пред постройката на община Пловдив, през днешния ден от 18:00 ч. ще забележим осъществяванията на участниците от Полша, Гърция и Индонезия.

Както всяка вечер ще има дефиле на съставите, които в 17.30 ч потеглят от " Дом Левски ", минават по Главната улица и стигат до сцената на пл. " Стефан Стамболов “.

Час по-късно, от 19:00 ч в парк " 2019 " до Лидъл в регион " Тракия. ( вместо в парк " Лаута “) ще танцуват съставите от Грузия, Босна и Херцеговина. Събитията в Район Тракия са във връзка 50-годишнината от основаването на региона.

В 20.00 часа на античната сцена на Античния спектакъл стартира огромния вечерен концерт с присъединяване на фолклорните сформира от Полша, Гърция, Индонезия, Грузия, Босна и Херцеговина. Водещи на фестивала са Михаела Богданова и Емил Синджирлиев.

Всички събития са с ВХОД СВОБОДЕН!

В последната вечер – 28 юли, петък, от 20 часа на Античен спектакъл ще се състои Гала-концертът и церемонията по формалното закриване на фестивала с присъединяване на гостите от Грузия, Гърция, Босна и Херцеговина, Полша, Академичен Фолклорен Ансамбъл “ при АМТИИ " Проф. Асен Диамандиев “ – Пловдив.

27-ият Международен фолклорен фестивал се провежда от Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2023 година.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР