Утре, 2 август 2023 г., Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане

...
</TD
>Утре, 2 август 2023 г., Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане
Коментари Харесай

Съдът решава съдбата на близнаците, помогнали Рангел да зарови Митко

Утре, 2 август 2023 година, Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в Районен съд-Пловдив за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на Валентин и Борислав Динкови и двамата на 19 година

Те са привлечени като обвинени за това, че в интервала от 20.07.2023 година до 21.07.2023 година в с. Цалапица, обл. Пловдив, като причинители, спомогнали Рангел Бизюрев, на 30 година, обвинен за съзнателно ликвидиране на 24-годишния Димитър Малинов, да избегне и да бъде осуетено по отношение на него наказателно гонене, без да са се споразумели (уговорили) за това с Рангел Бизюрев преди да извърши действието.

Двамата са обезпечили помощни средства – два броя лопати, мотика и кирка, както и транспорт посредством лек автомобил, марка " Мерцедес “, за прикриване на следите от осъщественото ликвидиране - пренасяне и закопаване на натрупа на Димитър Малинов Престъплението е квалифицирано по чл.  294, ал.1, вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

По делото не престават дейните дейности по следствието. Двамата обвинени бяха арестувани на 31 юли 2023 година На същия ден по отношение на тях бе повдигнато обвиняване за горепосоченото закононарушение и те бяха арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. 

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи на следващия ден съвещание по настояването на прокуратурата.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР