Темата за сградите на ОУ Драган Манчов и Математическата гимназия

...
</TD
>Темата за сградите на ОУ Драган Манчов и Математическата гимназия
Коментари Харесай

Директорката на ОУ Драган Манчов: С какво ще бъде запомнен този Общински съвет?

Темата за постройките на ОУ " Драган Манчов " и Математическата гимназия разбуни духовете в пловдивския общински съвет. Директорката на " Драган Манчов " Десислава Стаменова в изявлението си акцентира безапелационната позиция на личния състав и родителите учебното заведение да бъде преместено в различен квартал.

В обръщението към съветниците Стаменова съобщи, че бъдещето е в техни ръце и този общински съвет ще бъде запомнен или че закрива едно учебно заведение, или че слага основите на нова съвременна постройка на Математическата гимназия, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Родителите са мощно обезпокоени, срещу са учебното заведение да бъде преместено в различен квартал. Никой не е срещу построяването на ново учебно заведение, всички сме за привличане на 12 милиона в просветителната инфраструктура, само че да е в полза на хората. 

Училището в кв. " Христо Смирненски " ще бъде закрито, ще се направи в различен квартал. Там няма да учат същите деца. 

Преди 40 година постройката е строена тъкмо за него, МГ по-късно идва. Идеята е в ущърб и на двете учебни заведения, не се приема от родителите и публичния съвет на двете учебни заведения. 

Родителите желаят " Драган Манчов " да остане, Математическата гимназия желаят нова съвременна софтуерна постройка, каквато заслужават.

В квартала има невиждано строителство, което прави нашето малко непретенциозно учебно заведение още по-необходимо. Идеята да действа на две места не е издържана, учениците са дребни, учителите преподават на разнообразни класове, с какъв бюджет ще се поддържат две здания? 

Бъдещето на едно учебно заведение, желано и уважавано, е във вашите ръце. ОбС ще бъде запомнен с това, че закрива едно учебно заведение или че слага основите на една нова съвременна постройка на Математическата гимназия ".

Красимир Куцаров, член на родителско настоятелство на " Драган Манчов ", съобщи, че са подготвени на протестни дейности, в случай че съветниците одобрят предлагането за закриване на учебното заведение. Подкрепят искането на МГ за нова постройка до хотел SPS.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР