Семейство от Пловдив обжалва в Апелативен съд присъдата си за

...
</TD
>Семейство от Пловдив обжалва в Апелативен съд присъдата си за
Коментари Харесай

Съд в Пловдив не може да разгадае измама, свързана с много пари

Семейство от Пловдив апелира в Апелативен съд присъдата си за измами и пране на пари, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Подсъдимата Севда Сотирова е наказана на 5 години отнемане от независимост и санкция, а брачният партньор й Илиян Сотиров - на 3 години условно с изпитателен период от 3 години. И на двамата са наложени санкции от по 50 000 лв..

Вчера в зала бе разпитана свидетелката Евгения Айвазова. Показанията й бяха неразбираеми и неконкретни. Тя постоянно загатваше, че случката е от 2015 година и след прекаран тежък ковид спомените й са избледнели. 

Съдебният състав разискваше записка, на която има написани огромни суми пари и тяхната отчетност. Неколкократно в записките се загатва и името на подсъдимата Севда. Почеркът от съответния лист пък е на свидетелката и в действителност съдът се опитваше да разбере каква е нейната роля.

" Виждала съм подсъдимите в Доспат. Те бяха постоянни посетители на хотела, в който мъжът ми е шеф и притежател. Аз не всеки път съм била там, само че не съм схванала да имат близки връзки с мъжа ми и брат му. Не съм наясно, какви са тези числа. Явно съм била накарана да ги напиша. Не съм водила счетоводството на хотела. "

Тя добави още, че не е видяла пред нея да се дават пари на подсъдимата Севда или тя да дава на някого от околните й.

Защитата на фамилията контрира свидетелката, като показа, че пред Окръжен съд Пловдив тя е прецизирала, че е била счетоводител на въпросния хотел, а в този момент думите й не подхождат.

По тази причина юрист Давчев пожела да бъде поискана разпечатка от Национален осигурителен институт Смолян за трудовата ангажираност през годините на Айвазова.

Апелативен съд Пловдив счете, че процесът не е обяснен и го отсрочи за 21 май от 13:30 часа. Тогава ще бъдат разпитани и мъжът на свидетелката Айвазова, както и неговият брат. Те биха дали по-голяма изясненост защо и на кого да дадени парите, упоменати във въпросната записка.

Припомняме, че Сотирова се представяла за работеща в адвокатска адвокатска фирма с доста връзки в съда, прокуратурата, полицията, общините, както и за длъжностно лице от системата на прокуратурата на Република България – “прокурорски асистент във ВКП “, " секретар на основния прокурор " и " заместител областен прокурор на Пловдив “, а брачният партньор бил водач, само че взел участие и в срещите. Жената обещавала против избрани суми да спомага за понижаване на санкции, за смяна на ограничения за неотклонение на арестувани лица, понижаване на компенсации при произшествия и други

Измамите са осъществени през интервала от месец декември 2011 година до месец юли 2017 година в Девин, с. Триград, Доспат, гр. Смолян, с. Бяга, обл. Пазарджик, София и гр. Пловдив, при изискванията на продължавано закононарушение. Деянията са осъществени през непродължителни интервали от време, при една и съща конюнктура и при еднаквост на виновността, за да набави за себе си и за брачна половинка си полза. Общият размер на вредите е 377 756 лева и 4 500 евро, като е направила опит да измами още едно лице с 15 000 лв..
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР