С тържествен молебен в катедралния храм Света Богородица в Пловдив,

...
</TD
>С тържествен молебен в катедралния храм Света Богородица в Пловдив,
Коментари Харесай

Митрополит Николай: Вярата победи робството и помогна на героите на Освобождението

С церемониален молебен в катедралния храм " Света Богородица " в Пловдив, отслужен от Н.В.Пр. пловдивският митрополит започнаха честванията във връзка Националния празник на Република България и Освобождението от Османско господство.

В църквата присъстват официални лица, измежду които кметът, регионалният шеф, почетният консул на Русия -, народни представители, заместник-кметове и кметове на региони, общински съветници, жители.

Пловдивският митрополит цитира думите Исусови, влизайки в Божия храм:

Възхваляваме те, благодарим ти, смирено изказваме почит, дано всички получават твоето благодеяние - град Пловдив, пловдивската епархия и Отечеството ни, дай ни Боже мир и благополучие.

Днес е денят, в който българският народ чества своята независимост. В Освобождението на България от турско иго - ще познаете истината и истината ще ви направи свободни ", тържествено възпя Митрополит  и добави:

" Светлината в мракът свети, мракът на робството не можа да угаси пламъка на вярата, не можа да заглуши родната българска тирада. Вярата победи робството и оказа помощ на героите на Освобождението. Героите на свободата бяха вярващи хора, вярващи християни. В заветен дълг на честност почитаме всички, положили душата си за вярата, всички български, съветски, украински, финландски, украински воини, дали живота си за Отечеството ни и за благочестивия православен български народ. В този ден отправяне молебствия за благополучие, мир, земно благополучие. Честит и блажен празник. Бог да пази България в мир, сигурност и благополучие. Амин! "

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР