С моята работа, идеи и приоритети мога да допринеса за

...
</TD
>С моята работа, идеи и приоритети мога да допринеса за
Коментари Харесай

Арх. Филип Бакалски, БСП: Всички искаме съвременна, чиста и сигурна градска среда

С моята работа, хрумвания и цели мога да допринеса за по-добър Пловдив, счита арх. Бакалски - претендент за общински консултант от коалиция " Българска социалистическа партия за България “ с номер 1 в интегралната бюлетина и преференция номер 132

Арх. Филип Бакалски е на 37 години, роден и израснал в гр. Пловдив. Средното си обучение приключва в ЕГ " Пловдив “. Магистър по компетентност " Архитектура “. Има 10 години опит в областта на архитектурното планиране. Обвързан, фен на животните и последовател на футбола.

- Какво кара един младеж с перспективна специалност да желае да се занимава с политика и да влезе в локалното самоуправление?

- На първо място съм пловдивчанин, който обича своя град. На второ е убеждението ми, че политиците би трябвало да съставляват своите гласоподаватели и да пазят публичния интерес – нещо което считам, че не се случва сега. От техните решения виждаме по какъв начин се обслужва един или различен стопански кръг, само че съвсем в никакъв случай ползата на елементарния жител.

- В кои области смятате, че ще бъдете най-полезен за града?

- От 10 години съм проектант, като множеството планове, върху които съм работил са в Пловдив. Tова в допълнение е обогатило моя взор върху града. Смятам, че мога да бъда най-полезен точно в тази сфера – с по-добри решения за градско обмисляне, с по-добър метод в регулацията на строителството, с по-добри и рационални решения за финансовата стратегия на общината, само че най-много с решения, защитаващи публичния, а не частния интерес.

- Какви са вашите съществени цели, за които ще работите в бъдещия Общински съвет на Пловдив?

По-добра градска среда, по-чист въздух, по-екологичен град, повече грижа за наследството на Пловдив и по-добра грижа за бездомните животни.

- Как ще опишете мечтаната градска среда за младите пловдивчани?

- Съвременна, чиста и сигурна. Но не мисля, че по-възрастните пловдивчани желаят нещо радикално друго от по-младите. Всички желаеме да виждаме по какъв начин града се развива в вярна посока и става по-добро място за живеене.

- Какви са ограниченията в програмата за ръководство на Българска социалистическа партия за отбрана и запазване на културното завещание?

- Пловдив има голямо културно завещание, като най-старият жив град в Европа. Нашият претендент за кмет Костадин Палазов, е проектант като мен и опазването на културното завещание на града е главен приоритет за нас. Реконструкция на постройката на Българска народна банка и превръщането ѝ в културен център от народен мащаб, ремонт на кино " Космос “ и превръщането му в креативно пространство, реновиране на баня " Старинна “ и намиране на решение за нов дом за Опера Пловдив, са единствено част от ограниченията в програмата на Българска социалистическа партия.

- Посочвате като свои приоритет по-добрата грижа за бездомните животни. Как може да стане това, от къде би трябвало да се тръгне?

- Най-важното е да се промени методът, по който възприемаме бездомните животни – това са живи същества, които изпитват всичко, което изпитваме и ние – боязън, мраз, наслада и най-много предпочитание за живот. Те са артикул на нашата активност или безнаказаност тъй като най-честият случай на нови бездомни животни е когато бъдат изхвърлени от някой човек н а улицата.

Кастрацията на уличните животни е обвързване на общината, само че би трябвало да се обърне и съществено внимание на кастрацията на домашните. Това може да се случи с доста по-активна акция за осведоменост и обезпечаване на доста по-голям брой ваучери за безвъзмездна кастрация.

Друга дейна мярка е стимулирането на хората да осиновят бездомно животно. По последни изследвания, притежването на домакински любим понижава риска от всички типове гибел с 24%, като също така води до по-рядко боледуване и усъвършенства доста психическото здраве.

Относно грижите за бездомните животни, би трябвало да се подобрят изискванията в общинския подслон и да се работи взаимно със избавителни центрове и частни приюти, които не се финансират с публични средства. Там има доста хора, които поставят неимоверни старания да се грижат за бездомни животни, да им намират дом, да ги лекуват, а не получават никаква помощ от общините. Не приказвам единствено за финансова.

Не на последно място е и нулевата толерантост към насилието над животни. Дори на някои да им се коства маловажно, би трябвало да се знае, че това принуждение съвсем постоянно се трансферира и върху хора.

- Защо хората да гласоподават за вас?

- Най-вече, тъй като съм съумял да ги убедя, че посредством моите хрумвания и цели мога да допринеса за по-добър Пловдив за всички с №1 в интегралната бюлетина и преференция 132.

Арх. Филип Бакалски е претендент за претендент за общински консултант от коалиция " Българска социалистическа партия за България “ с номер 1 в интегралната бюлетина и преференция номер 132.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР