С гласа 47 за“ Общинският съвет се произнесе по предложението

...
</TD
>С гласа 47 за“ Общинският съвет се произнесе по предложението
Коментари Харесай

Българска компания ще оперира летище Русе

С гласа 47 " за “ Общинският съвет се произнесе по предлагането на кмета Пенчо Милков на взаимното сдружение " ЕЪРПОРТ РУСЕ “ ООД да бъде учредено безплатно право на прилагане на летище " Русе " за период от 10 години. Това оповестиха от Община Русе.

Дружеството е формирано от българските компании " ЩРАПЛАН “ ЕООД със притежател и шеф Антони Търницов и " СТРОЙПРОЕКТ “ ЕООД със притежател на капитала Христо Крушарски. Двамата показаха на място пред съветниците капиталовото си предложение, а дебатите по него продължиха над 3 часа.

След заседание с ръководителите на политическите групи бе препоръчано и утвърдено изискване в контракта. Съгласно него в границите на 24 месеца сдружението би трябвало да извърши нужните настоящи поправки и да създаде документите, нужни за използването му като гражданско летище, в това число Генерален проект за развиване, ремонт на пистата, създаване на осветяване, видеонаблюдение и други. В случай че това не бъде изпълнено, Общината приключва контракта без предупреждение и без да дължи обезщетение, а всички материални и нематериални богатства, направени от вложителите, остават нейна благосъстоятелност.

" Моментът е исторически. Цяла България е наясно, че Русе желае да възвърне комерсиалните полети. Редно е решението за ориста му да се вземе не от 1 човек, някогашен министър, а от 51 русенци, общински съветници “, съобщи кметът Пенчо Милков при започване на дебатите.

Антони Търницов е специалист във въздухоплаването и работи по концесионния разбор на летище " Русе " от 2017 година

" Неговата експертиза ни оказа помощ доста и след слагането на нормативната неспособност да разходваме средствата от страната, с него продължихме да търсим разновидности концепцията да се осъществя “, сподели Милков.

Опитът на Крушарски идва от бизнеса, в който е водач в България и чужбина. През последните 22 години той се занимава със системи за извалявания и битка с градушките посредством самолетен прийом, а непрестанно възходящият интерес към услугата допуска поток от сигурни средства, които да бъдат вложени в русенското летище.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР