С фурор премина премиерата на тазгодишната продукция на Клуб “Бродуей

...
</TD
>С фурор премина премиерата на тазгодишната продукция на Клуб “Бродуей
Коментари Харесай

Тъмната комедия Хедърс на студентите от АУБ завладява Благоевград

С възторг мина премиерата на тазгодишната продукция на Клуб “Бродуей " към Американския университет в Благоевград. Заглавието, което студентите показват тази година, е “Хедърс " (Heathers) - знаменит мюзикъл по кино лентата с Уинона Райдър от 80-те години, който не е поставян до момента у нас.

“Хедърс " споделя историята на Вероника Сойер, която ще ни поведе по трънливия път на порастването. Мотивирана, смела, подготвена да превземе с гръм и тропот учебната подчиненост, Вероника става част от убийственото трио на самия връх: Хедърките. Тъкмо в този миг се появява и Джейсън Дийн, обгърнат в тайнственост и сексапил, с цел да открадне сърцето й. Способни ли са Вероника и Джей Ди да преобърнат одобрения ред измежду мрачните и комплицирани взаимоотношения в гимназията Уестърбърг Хай?

Режисьорът на петнадесетата продукция на клуба Теменуга Георгиева и вокалният режисьор - Апражита Джаярам, разкриха особено за “Фокус " детайлности от кухнята в последните подготовки преди дълго чаканата премиера.

“Вълнението ми е мощно и разнопосочно. За първи път оглавявам подобен план, с подобен мащаб. Мюзикълът като театрално направление е изключително амбициозно начинание - музика, танци, актьорска игра. Координацията на целия този поток от изобретателни и можещи хора е предизвикателство. Всеки ден ми носи нови уроци. Старая се да съм постоянно с отворени очи, уши и прегръдки. За благополучие, съм късметлийка този път. Хората, с които работим един до друг, час след час, са толкоз надарени и отдадени. С подобен екип няма по какъв начин да не реализираме и невъзможното ", споделя Теменуга.

“Хедърс " е обичаният мюзикъл на Апражита и едвам сдържа търпението си да види по какъв начин той оживява на сцена. “Развълнувана съм и съм нервна. Всички работихме извънредно старателно през последните месеци и знам, че ще рева от благополучие на премиерата ", сподели вокалният режисьор.

Това е трета година в клуба и за двете девойки. Дебюта си в “Бродуей " Теменуга направи, превъплъщавайки се в ролята на Фролайн Кост в продукцията на “Кабаре " през 2022.

“Съвсем натурално беше за мен да се запиша за кастинга на “Кабаре " във втората година от следването ми в АУБ. Да си част от нещо по-голямо от теб, нещо значимо, което влияе на маси хора из страната, да имаш скъпата опция да изразиш и утвърдиш себе си на сцената… мога да изреждам до на следващия ден. “Бродуей " седи в основата на пътя ми в АУБ ", показа режисьорът.

Апражита идва чак от Индия, с цел да учи в Американския университет и след това да стане част от клуба “Бродуей ".

“Хедърс " е тъмна комедия. Саркастична е и е смешна, само че в същото време визира някои съществени и пъклен значими проблеми. Ще е доста занимателно - очаквайте да се смеете, да плачете, да ахнете от изненада. Нямам самообладание всички да го видят! ", разчувствана е Апражита.

“Зрителите ни би трябвало да дойдат с отворени сетива. Heathers е дръзновен мюзикъл с отровно възприятие за комизъм и случки, които шокират и предизвикат размисъл. Засягат се нелеки тематики като пубертет, тормоз в учебно заведение, виновност, възмездие и други. Никой от героите не е черен или бял, всички са в сивия набор. Виждаш ги по какъв начин претърпяват вълненията на живота на възрастния за първи път и се чудиш… Мразя ли те или те обичам? ", разказва мюзикъла Теменуга.

След четири дати в Благоевград (25.03-28.03) на сцената на спектакъл “Карл Джераси " на кампуса на АУБ, клуб “Бродуей " потегля на турне из страната. Първа спирка е София с две представления на 31.03 в НАТФИЗ, следва Стара Загора на 02.04 в Държавната опера. На 04.04 трупата се насочва към Бургас и Културен дом НХК, а огромният край е на 06.04 на сцената на ФКЦ във Варна .

Мюзикълът се извършва онлайн на британски език с български надписи, с жива музика от The Haters.

Евгения ТРИФОНОВА
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР