С дълбоко прискърбие научихме, че на 16 септември 2023 г.

...
</TD
>С дълбоко прискърбие научихме, че на 16 септември 2023 г.
Коментари Харесай

Почина забележителен пловдивчанин, дал пари за паметниците на Мильо и Сашо Сладура

С надълбоко огорчение научихме, че на 16 септември 2023 година ни е напуснал доктор Георги Лазаров - безценен наш съотечественик и другар, прочут хирург и човеколюбец, изтъкнат член на българската общественост в Съединени американски щати, създател на Фондация " Св. Георги “ и Българското музикално общество във Вашингтон, и на първо място извънреден човек.

За съгражданите си в родния си град Пловдив доктор Лазаров е индивидът, спонсорирал построяването на паметниците на гениалния художник Цанко Лавренов, както и на емблематичните облици на пловдивската бохема - Сашо Сладура, погубен в лагера в Ловеч, и градския любим Мильо.

За благотворителната му активност и за заслугите му за прославата на България по света доктор Лазаров е разгласен за почетен жител на Пловдив, награден е със Златна лаврова клонка от нашето външно министерство през 2011 година

Възпоменателната работа ще се състои в Ruck Towson Funeral Home, Inc., 1050 York Road, Towson, MD 21204, на 21 септември 2023 година, четвъртък, от 16:00 до 17:00 часа.

Дълбок реверанс пред светлата му памет!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР