Римските императори и Дунавския път на виното за теб е

...
</TD
>Римските императори и Дунавския път на виното за теб е
Коментари Харесай

В Унгария показаха пътеводител за Дунавския път на виното, страната ни е представена от Русе и Сексагинта Приста

" Римските императори и Дунавския път на виното за теб " е значим справочник в света на римското завещание, който бе показан по време на работната среща в Ниредхаза, част от плана Romans wine Danube, оповестиха от Регионален исторически музей - Русе.

Водачът има над 300 страници и разказва двете съществени посоки - по Дунав, от Хърватия до България и по Адриатика. Нашата страна е показана от Русе и Сексагинта Приста, с текст на доктор Искрен Великов.

" Съдържанието включва обмисляне на пътешестване, изследвания и нови обиколки, основани от професионални туроператори. Въпреки че главният акцент е върху римското наличие и винените райони, значим детайл от историята са градовете, които дават своя скъп принос за представянето на разнообразни форми на културно завещание ", споделя в пътеводителя проф. Николай Ненов.

Екземпляри от лидера ще бъдат налични в Туристическия информативен център в Русе, в районната библиотека и музея.

Припомняме, че работната среща събра участници от 13 страни в унгарския град, измежду които е и Регионалният музей в Русе, възнамеряват да създадат по-видими туристическите места по Дунав, представящи римско завещание. Необичайно, само че комерсиализацията и геймификацията ще се употребяват интензивно, с цел да се доближи до нови консуматори. Проектът планува надграждане на съществуващите фестивали, като Римски пазар на Сексагинта Приста, както и основаване на нови фестивали в Печ и Зайчар.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР