Ректорът на Русенския университет проф. д-р инж. Пламен Кангалов и

...
</TD
>Ректорът на Русенския университет проф. д-р инж. Пламен Кангалов и
Коментари Харесай

Ръководството на Русенския университет гостува в Китай

Ректорът на Русенския университет проф. доктор инж. Пламен Кангалов и зам.-ректорът доцент доктор Десислава Атанасова бяха на аудиенция в Китай.

Те бяха част от делегацията от България, която бе показана от ректори и преподаватели в четири български университета – Софийски, Пловдивски, Русенски и Тракийски университет, както и шефове и зам.-директори на междинни учебни заведения със засилено проучване на китайски език.

Делегацията посети Пекинския университет за непознати езици, в който се образоват студенти на 101 езика, измежду които е и българският. Проведена беше среща със студенти бакалаври и магистри, които са избрали да учат български език. Те споделиха претекстовете си да изберат нашия език.

След прочувствената среща с проговорилите български език китайски студенти, визитата продължи с работна среща с проф. Сун - заместник-ректор на университета и проф. Занг - шеф на интернационалния отдел. Обсъдени бяха опциите за взаимни планове, научни конгреси и образования.

Делегацията участва и на работна среща в Центъра за езиково обучение и съдействие в Пекин.

В програмата беше включено посещаване на Средно учебно заведение " Юстан " в Пекин, където делегацията се срещна с историята, традициите и материалната база. Директорът и зам.-директорите показаха в резюме процеса по образованието. За тях изключително значимо е всекидневно да се споделят достиженията на всеки възпитаник в изложбените кътове и да се подтиква работата в екип на средношколците. Основен приоритет на управлението е и всеки възпитаник да пътува най-малко един път по продан по време на образованието си. Имат подписани контракти със 162 междинни учебни заведения от Япония, защото изучаваният от всички първи непознат език е японският. От направената фотография на българската делегация с най-изявените възпитаници на гимназия " Юстан ", ще бъде част от музейната колекция, в която са показани фотографии с всички интернационалните делегации.

Визитата в китайската столица е по покана на Института Конфуций в София. Г-жа Аксиния Колева – шеф на Институт Конфуций също бе част от българската делегация.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР