РДНСК-Пловдив запазва странно мълчание дали вече са направили проверка на

...
</TD
>РДНСК-Пловдив запазва странно мълчание дали вече са направили проверка на
Коментари Харесай

Кого и какво прикрива ръководството на РДНСК-Пловдив? Ще отговаря министърът!

РДНСК-Пловдив резервира необичайно безмълвие дали към този момент са създали инспекция на място на работата по пробива при Водната палата. По информация на Plovdiv24.bg дирекцията към този момент е изготвила констативен протокол и нейни представители са създали опит да го връчат, само че служащите са отказали да го одобряват с аргумента, че нямат пълномощия.

Кого или какво прикрива цяла седмица управлението на РДНСК-Пловдив? Изключително враждебно е отношението към най-четената медия в града ни, до момента в който търсим истината към проблема с пробива до Водната палата.

От две седмици градът ни, медиите и обществото са залети с информация за неправилна и/или непълна документи. От Plovdiv24.bg търсим само истината по проблема. Надявахме се РДНСК-Пловдив да успокои обществеността и да даде обяснение по въпросите. Вместо това районното посланичество на Дирекцията се държи извънредно необичайно, гузно, даже несъответстващо.

След като би трябвало да задаваме въпросите си в София, защо РДНСК - Пловдив има управление? Можем да държим единствено инспектори, които се управляват от София и да се освободим от самозабравили се и може би податливи на въздействие локални шефове.

След като би трябвало да задаваме въпросите си в София, ние към този момент ги задаваме на отрасловия министър, само че към поясненията за обекта, пораждащ спорни страсти в града, задаваме и такива за държанието на управлението на подопечната му дирекция.

Опитахме да получим повече информация от шефа на РДНСК - Пловдив Мария Дончева:

- Добър ден, от Plovdiv.bg ви диря, защото казусът с пробива при Водната палата към този момент добива неизмерими размери...

- Въпросите си ги задавайте към пиара на ДНСК. Знаете какъв ни е редът.

- Днес бяха ли представители на РДНСК на място?

- Днес не са били представители на РДНСК. Вчера са били сътрудниците.

- И какво се е случило? Отказали са да одобряват констативния протокол ли?

- Какво?

- Отказали са одобряват констативния протокол?

- Значи, няма да предсказвам по телефона. Казах ви, всички въпроси, знаете какъв ни е редът в дирекцията. Пишете си въпросите, на всички въпроси ще отговорим. Бяхме три дни в командировка, тъй че в този момент се срещаме с всички тъжби, питания и т. н. На всички ще отговорим. Цялата дирекция сме били в командировка, тъй че и да сте задали въпроси, е нямало кой в тези три дни да приема и да разяснява. 

- Аз изпратих въпроси още преди да заминете в командировка. Дано да са стигнали до вас и да получа отговор.

- Разбира се, че ще получите отговор. Днес сътрудниците се прибират от командировка, тъй че в понеделник ще бъдат изпратени до нас.

Plovdiv24.bg  още в понеделник изиска информация във връзка със подозрения за осъществено нарушаване на закона от длъжностни лица. Потърсихме коментар за проблема с отрязване на дървета, които попадат в обсега на плана за авто пробив при Водната палата. По закон заповедта за премахването на дърветата би трябвало да се издаде преди издаването на позволение за градеж. В съответния случай обаче първо е издадено строително позволение и едвам след това заповедта за унищожаване на дърветата.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР