Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем С.Е., на 61 г., за

...
</TD
>Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем С.Е., на 61 г., за
Коментари Харесай

Обвиниха мъж в крупна измама на шведска студентка от пловдивски университет

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинен С.Е., на 61 година, за това, че за интервала от месец септември 2020 година до юни 2021 година в гр. Пловдив, за да набави за себе си имотна полза е възбудил и поддържал заблуждение  у задгранична студентка – шведска гражданка от иракски генезис, на 25 година, и с това й предизвикал имотна щета в размер на 17 640 лв. – закононарушение по член 209 алинея 1 от Наказателния кодекс. Това оповестиха от Пловдивската прокуратура.

По делото е открито, че С.Е. обещавал на потърпевшата да й спомага за прекачване на брат й, който бил студент в Медицинския университет в гр. Плевен в Медицинския университет в гр. Пловдив, където учела тя. Жената разкрила С.Е. посредством медиатор в група в мобилно приложение. За осъществяването на услугата на няколко пъти потърпевшата му превела общо 9000 евро с горепосочената левова равноценност. 

С.Е. упорствал парите да бъдат предоставени от потърпевшата в брой, само че тя ги превела по банкова сметка на негов непосредствен. След това С.Е. престанал да дава отговор на мобилните си телефони и не подхванал никакви дейности по прехвърлянето на брат й в МУ – Пловдив. Така той изгубил студентските права и бил отписан от МУ –Плевен. 

По искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът е взел мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на обвинения. Действията по следствието не престават.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР