Районна прокуратура - Пловдив подкрепи инициативата на 45 студенти по

...
</TD
>Районна прокуратура - Пловдив подкрепи инициативата на 45 студенти по
Коментари Харесай

Прокурори от Районна прокуратура - Пловдив подкрепиха 45 студенти по право

Районна прокуратура - Пловдив поддържа самодейността на 45 студенти по право от Юридическия факултет на Пловдивския университет " Паисий Хилендарски “ да вземат участие в плана " Корпус на поемните лица “ към " Клуба на криминалиста “ в гр. Пловдив.

Това стана на взаимна среща във висшето учебно заведение, на която участваха, областен прокурор на гр. Пловдив и Атанас Илиев, заместник-районен прокурор. Гости бяха и ст. комисар Васил Костадинов, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, Чавдар Киров, шеф на Окръжна следствена работа към Окръжна прокуратура - Пловдив, Светла Пендова, началникът на отдел " Разследване "   към ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив, доцент доктор Даниела Дончева, декан на Юридическия факултет, проф. д.ю.н. Йонко Кунчев, учител по криминалистика, както и студенти от университета.

Форумът се организира във висшето учебно заведение преди няколко дни. 

Студентите, които вземат участие в плана, са дали единодушие когато и да е да спомагат на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата при осъществяване на дейности по следствието - оглед, претършуване, изземване, различаване и всички следствения дейности, за които е належащо наличието на поемни лица.

" Познавам множеството от младежите, които се включват в самодейността, тъй като те се студенти в Юридическия факултет, в който преподавам. Това ще е доста потребно за тях и бъдещата им работа, без значение в коя сфера на правото се насочат “, сподели районният прокурор. На всички участници беше връчен " Наръчник на поемното лице ", както и значка. 

" Клубът на криминалиста " e основан през февруари 2021 година и сега има 200 членове - студенти, педагози, психолози, обществени служащи, движимости лица, чиновници на държавна и общинска администрация и публицисти.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР