Ръст в цените на цветята в Благоевград, отчитат търговците около

...
</TD
>Ръст в цените на цветята в Благоевград, отчитат търговците около
Коментари Харесай

От 5 до 50 лв. плащат благоевградчани за цветя на Св. Валентин

Ръст в цените на цветята в Благоевград, регистрират търговците към празника на любовта и виното Св. Валентин. Гери Асенова, която е притежател на цветарски магазин " Далия “ в Благоевград и е към този момент на пазара от 22 години разяснява за " Фокус “, че нарастването в цените е обикновено и се случва всяка година преди 14-ти февруари и 8 март, когато означаваме Деня на дамата.

" Определено има нарастване, усеща се и при нас търговците на цветя. През годините чак подобен скок в цените няма, само че постоянно преди Св. Валентин и 8-ми март има нарастване. С годините съм се убедила, че хората, които желаят да купят цветя го вършат. Вместо 5 или 10, мъжете ще купят едно, само че ще уважат дамите до себе си. Както се споделя имаме цветя за всеки джоб. Има по – евтини, има по – скъпи, само че най – значимо е да уважиш индивида до себе си “, сподели още Гери Асенова.

Наша репортерска инспекция сподели, че фактически в цветарските магазини и огромните търговски вериги могат да се открият цветя на разнородни цени. Розите, според от цвета им, варират от 4 до 7 лева, като по – високата цена е за рози, които са третирани по специфичен метод и са с разнообразни от общоприетите цветове като да вземем за пример сини, розови и шарани.

Букетите, които също се търсят доста в днешния празничен ден стартират от 10 – 15 лева, достигайки до 30 – 50 лева.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР